2017-04-05
日日都係銅鑼灣返工,今日行到呢條街終於發現到有新嘢食!近期大熱嘅龍蝦包,終於喺銅鑼灣有得食啦!👏🏻👏🏻👏🏻一行入去就好有外國餐廳feel, 用咗白色磚牆配搭自然木色,加埋柔和翠綠色嘅卡位,感覺清新自然,係一個鬧市之中幾唔錯嘅地方可以Hea番一吓!因為太肚餓嘅關係,我哋兩個女仔都叫左好多嘢食打開個Menu,覺得好有驚喜,原來呢度唔止淨係食龍蝦包,仲有串燒食㗎!我哋叫咗燒牛脷同埋雞泡魚乾做頭盤。燒牛脷好好味,肉質有鮮味,調味亦剛好,完全符合一串好嘅燒牛脷嘅待質。最後我一個人食曬五塊對唔住呀朋友!雞泡魚乾都燒得剛好唔會太乾,幾juicy。龍蝦湯龍蝦湯個presentation 都幾特別,長條形麵包可以用嚟"yam"啲龍蝦湯,感覺好完美!龍蝦湯味道濃郁,充滿龍蝦味加埋麵包上面嘅車厘茄味道好匹配蒜香焗龍蝦餐食得出喺用新鮮嘅龍蝦,仲有啲海水味,肉質鮮美!薯條都炸得好出色,有一啲係用番薯嚟做嘅,一次過可以食兩種薯條嘅味道。龍蝦包夠大份,龍蝦肉勁多!麵包搽咗香濃嘅牛油,兩面都焗到好脆,完全滿足到我對龍蝦包嘅期望香濃蛋味,口感鬆軟,裏面仲有一粒粒嘅龍蝦肉好正!份量好足tim睇相以為冇咁大舊,原來有差唔多
燒牛舌及雞泡魚干
龍蝦湯
龍蝦包及薯條
味道甜甜地,花味好香,味道好特別,下次返嚟一定會再飲番隻茶!個杯同埋茶壺都好靚好吸引