2019-08-31 184 瀏覽
最近友人黐咗線,成日話要食龍蝦,為咗塞住佢把口,唯有帶佢嚟到呢間專食龍蝦嘅餐廳。龍蝦匯 $468 我高度推薦大家一定要叫呢個set,有齊各種必食,價錢上慳一筆,兩人share剛剛好。個set包括三樣嘢。龍蝦包雖然不及日本名店Luke’s Lobster嘅份量咁誇張,但係都好足料,整體點埋個牛油檸檬汁食,味道再提升。烤蒜蓉牛油龍蝦雖然只得半隻,但!超!香!烤得入味而龍蝦又唔會煮得過熟。薯條有普通款同蕃薯條,不過有啲淋淋哋咁,再脆啲就更正。龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬上枱時個湯一路滾緊,淨係聽聲都食慾大增,龍蝦湯好濃郁鮮甜,忍唔住不停齋飲湯,唔會過鹹,飲完唔會口渴,雜錦海鮮都多款式。Good-Nite Dear $58 朱古力味再加咗baileys喺入面,面頭再鋪上燒過嘅棉花糖,好sweet嘅感覺,好啱女仔飲。Grapefruit & Passion Fruit Tea $48 顏色漸層做得好靚,飲落酸酸甜甜,食完濃郁湯烏冬後飲份外清新。需加一服務費,埋單2人約$630。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
龍蝦包
烤蒜蓉牛油龍蝦、龍蝦包
薯條有普通款同蕃薯條,不過有啲淋淋哋咁,再脆啲就更正。
龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬
Good-Nite  Dear
需加一服務費,埋單2人約$630。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
龍蝦包
烤蒜蓉牛油龍蝦、龍蝦包