2019-01-20 3746 瀏覽
龍蝦匯呢個set就好似食咗龍蝦一家人咁,一蝦 有三種食法,包括有烤蒜蓉牛油龍蝦、龍蝦飽同埋龍蝦什錦海鮮石窩湯烏冬。一上枱視覺上最震撼,份量算多,沙律新鮮,豐富大份。第一食首先有我最愛嘅龍蝦飽😋😋龍蝦肉彈牙多到滿瀉,醬汁亦成功令鮮味提升,麵包烤得微脆帶有少少甜味,食到上癮同男朋友爭住食😂第二食就有烤蒜蓉牛油龍蝦,配菜仲有薯條、蕃薯條、沙律菜跟埋🥗 龍蝦依然鮮味彈牙且爽口,每一啖龍蝦肉嘅鮮美都令人越食越停唔到口,如果可以大隻d就好喇 (貪心仔😻)最後一食就輪到龍蝦什錦海鮮石窩湯烏冬喇🍲用料非常豐富,雖然得個龍蝦頭,但湯底應該落足料煲,所以同高級餐廳飲到嘅沒兩樣。個烏冬仲有木耳絲、青口、蜆肉等等雜錦海鮮, 上檯熱辣辣,見到都已經令人食指大動🥰飲品方面亦都有驚喜,尤其我點嗰杯茶,淡淡嘅蝶豆花茶味,加入青蘋果粒同檸檬汁,酸甜配搭岀奇地夾,有解膩抒壓嘅幫助🥰整體黎講價錢睇落有d貴,但觀乎環境、食物質素等黎計,其實都算幾值得再黎食,成set拼好曬晤洗我煩食d乜,兩個人一個龍蝦餐啱啱好!我Like呀👍🏻👍🏻👍🏻

龍蝦飽

烤蒜蓉牛油龍蝦