2021-11-16
就算單點都有好多好嘢食尋晚夜晚食咗⋯⋯一,龍蝦汁虎蝦意大利粉之前食過嘅龍蝦汁都比較鹹,但係呢間餐廳就算係比較適中合宜,食晒都唔會覺得太過漏,就算係意大利粉本身比較creamy都係咁講二,蟹肉南瓜湯都稱得上係飲過最好飲嘅南瓜湯( ? )入口順滑之餘,軟綿綿嘅口感。飲到底都唔發現有其他麵粉或者雜質嘅感覺,鹹淡到控制得幾好,唔會覺得好似飲緊雞湯咁。蟹肉豐富左成碗湯嘅口感,比起正常南瓜湯都係加多$8姐。三,黑毛豬鞍扒我諗真係要食肉獸先至可以一個人食一塊,或者唔食其他嘢。一件扒都幾厚身、而且幾大塊,連埋骨可能20安士都有😂(粗略估計)基本上肉質鮮嫩林身、不過脂肪都比較集中係後半部,所以如果漱口咁平嘅,我就將前後都切開,交疊埋一齊食,正!四,餐包餐包係意大利嘅香草包,細細塊,唔會食完飽到食唔到main dish 合宜。最有趣嘅係,牛油🧈真係本身比較硬,但係可以用燭光蠟燭將佢底部加熱,令到佢軟身先再搽上去
尋晚夜晚食咗⋯⋯
一,龍蝦汁虎蝦意大利粉
二,蟹肉南瓜湯
三,黑毛豬鞍扒