2022-11-12
今晚想打邊爐,又唔想自己買嘢洗嘢,就去咗黎咗鍋心打個海鮮邊爐。佢有肉蟹餐(💰218/pp)、龍蝦餐(💰238/pp)、龍蝦肉蟹餐(💰268)揀。每個餐都可以揀鴛鴦湯底+7款海鮮+4款自選配料,自助小食醬料吧(每位💰5)除咗有好多醬料,仲有青瓜、醃製小食、出前一丁、印度撈麵、米粉任拎。我哋揀咗龍蝦餐(💰238/pp)✅▫️鴛鴦湯底: 四川麻辣鍋🌶️、蕃茄粟米鍋🍅前者濃味同惹味好多,唔食得辣仲可以揀少辣。而海鮮放喺蕃茄粟米鍋又食到鮮味,各有各好。▫️海鮮: 龍蝦🦞、沙白、帶子、貴妃蚌、魷魚、鮑魚、多寶魚海鮮新鮮,份量足,最鐘意當然係大大隻嘅龍蝦啦😋佢嘅多寶魚都幾嫩。▫️自選配料: 豬梅頭片、美國肥牛(2份)、自家製白松露肉丸、汕頭牛丸、自家製芝士豬肉丸、自家製韭菜餃、自家製手打馬蹄雞滑我哋叫咗好多自家製嘅配料,最喜歡韭菜餃!牛丸都唔錯!豬肉同肥牛有肉味亦唔會太多肥肉,幾好。呢個價錢如果可以包埋飲品就更好啦,因為打邊爐都比較口渴,好需要飲嘢😂Overall評分: 7/10
我哋揀咗龍蝦餐(💰238/pp)✅
▫️鴛鴦湯底: 四川麻辣鍋🌶️、蕃茄粟米鍋🍅
▫️海鮮: 龍蝦🦞、沙白、帶子、貴妃蚌、魷魚、鮑魚、多寶魚
Overall評分: 7/10