2023-05-29 1315 瀏覽
真係好耐都冇食過Buffet,成日都覺得Buffet 只係多嘢食,但其實冇嘢特別好食⋯ 今次估唔到Mira Hotel 的Yamm 咁有驚喜🤩 價錢都幾筍🙌🏻 特別鍾意食龍蝦海鮮同花膠嘅我,一定值回票價😂要數 Yamm的最大賣點,第一定是他們的海鮮吧台,新鮮的海鮮如龍蝦、麵包蟹、花蟹、長腳蟹腳等應有盡有🦞🦀任你吃到飽😍 我淨係食龍蝦,都食咗幾轉!樣樣海鮮都新鮮,絕對不馬虎! 別忘了還有即燒生蠔🦪,三款口味- 煙肉,芝士及香蒜,各種口味人回味無窮😍壽司刺身bar 實在太讓人驚艷了,除咗全部刺身厚切之外,仲有多款手握壽司同埋mini 刺身丼!款式絕對比一般自助餐仲要多😋 另外不能錯過的A5 和牛薄燒和蓋飯,入口即溶真的不得了😋 每次只限攞一客,不過真係值得排多幾轉!喜歡吃牛的,雖然亦有提供牛扒和啤酒牛面頰都好好味,不過我還是建議不妨主攻和牛先至掋😝鮑魚花膠,北京填鴨等各式美食也讓人垂涎三尺🥩🦆 Yamm 自助餐特色美食也未免太多了🤤 甜品方面,這裡的綠茶朱古力噴泉真的是獨一無二的創意!搭配馬卡龍,甜而不膩,絕對是甜品控的最愛!🍫🍵