2019-09-08
有鍾意龍蝦既朋友嗎?🙌🏼 咁呢間主打龍蝦菜式既中菜館就啱晒你啦!_龍蝦酥 $79 🦞呢個龍蝦酥 淨係個樣都夠晒吸引啦!😻 外皮係類似蘿蔔酥既酥皮 食落鬆化 入面則係滿滿既龍蝦餡!😚 不過內餡調味比較淡 同埋略嫌酥皮厚身左啲 會覺得有啲乾~ 但整體都唔錯的🙆🏻♀️🙆🏻♀️_活龍蝦湯麵 (半隻) 🍜然後店名叫得龍麵館 當然要叫龍蝦湯麵黎試啦!龍蝦湯清澈味鮮 屬於清甜type 而麵質幾滑身😚 可惜啲麵唔太掛湯 同湯底兩者未算配合得最好 感覺有點分離😣 但值得讚既係龍蝦肉真係好食的❗️半隻龍蝦 肉既份量都唔少!味道鮮甜 肉質實淨爽口😚_龍蝦撈麵 配龍蝦湯 (半隻) $159 🍝不過相比起黎 呢個龍蝦撈麵就更得小編心!隻龍蝦好食就不在話下 重點係另上既龍蝦湯比起湯麵嗰個味道濃郁惹味得多!💓 唯獨個蝦籽麵唔夠爽口彈牙 稔咗啲🙊_花拳秀腿 $129 🥬千葉豆腐花 $49 🌼除左龍蝦 其他菜式都好別緻 呢味花拳秀腿 同千葉豆腐花 完全係刀工既呈現!味道都不俗的~_整體來講 覺得呢度嘢食係唔錯 但未算好驚艷 以呢個價錢絕對有更好既選擇🙊 不過啲菜式既賣相的確精緻 店舖裝潢亦好大氣 而且服務周到 地段又方便
龍蝦酥 $79 🦞
活龍蝦湯麵 (半隻) 🍜
然後店名叫得龍麵館 當然要叫龍蝦湯麵黎試啦!
龍蝦撈麵 配龍蝦湯 (半隻) $159 🍝
花拳秀腿 $129 🥬
千葉豆腐花 $49 🌼
_
整體來講 覺得呢度嘢食係唔錯 但未算好驚艷 以呢個價錢絕對有更好既選擇🙊 不過啲菜式既賣相的確精緻 店舖裝潢亦好大氣 而且服務周到 地段又方便~ 黎聚會或打卡呃like 都唔錯既😆😆