2019-02-16
偶然路過萬宜大廈 於是走入嚟試下 下午茶龍蝦點心。 場地好深,比想像中大 應該坐到200人以上。首先叫咗個龍蝦酥 因為份量唔細 服務員好好心地唔使我叫兩份。 餡料唔算太熟,比我想像中鬆軟,少咗龍蝦肉嗰種彈牙嘅口感。跟住試龍蝦春捲 春捲好大份 陷中間有少量龍蝦肉 終於真係試到龍蝦嘅口感同味道 都幾好 好有豉油味。春捲皮好酥脆 餡料有好多菇片椰菜,都幾好食。再嚟係 半蝦半蟹餃 三隻都好大隻,裏面全部係蝦肉同蟹肉 口感爽彈 味道一般。再叫咗個溫泉蛋加蘿蔔糕 蘿蔔糕中間留咗個窿 放到隻好大隻嘅溫泉蛋 溫泉蛋蒸得幾好 蘿蔔糕就還可以 面頭好多 脆蝦米 都幾鬆脆。最後試咗個推介嘅甜品 雪燕龍珠 用個乾冰壺載住 好多煙。 龍珠好大粒 服務員話係日本啫喱 旁邊啲 水啫喱 甜甜地都幾好味。下午茶係餐牌嘅7折 要加一 ,茶水19蚊 冇得七折。
下午茶係餐牌嘅7折 要加一 ,茶水19蚊 冇得七折。