2022-09-03 301 瀏覽
龍門居同旺中嘅手搖飲品店成日都不停轉,前排開咗呢間分間喺旺中同龍門居都飲過~ 有啲款都有別於一般飲品店,都值得介紹下😉•🥢 豆腐花珍珠豆奶 $32因為我唔太飲得鮮奶,加上比較少手搖店有豆奶,所以一見到呢間有豆奶系列就揀咗呢杯🤩 呢杯唔止有珍珠,仲有埋豆腐花,飲(食)完成杯真係超級飽🫢 珍珠份量好多,口感都算煙韌,帶少少甜味~ 而豆腐花就喺個底有一大嚿,唔算好滑溜,但豆味都濃郁,加埋豆奶真係超級濃豆香🤤 ,不過飲到最後無晒珍珠嘅時候就會有少少「寡」🫢 •🥢 芝士碳燒烏龍 $28芝士奶蓋份量有接近3分1杯咁多!🤩 啲奶蓋偏竭身,就算放咗一陣都無點溶到落烏龍茶到,不過奶蓋嘅芝士鹹香味太濃,有啲過鹹,會遮咗啲碳燒烏龍茶味😢•🥢 檸檬愛玉 $28檸檬愛玉係固定甜度,不過飲落偏酸,但平時飲慣檸水都唔落糖所以接受到😂 愛玉係一大嚿,份量都足夠,每一啖都可以飲到愛玉😌

🥢 豆腐花珍珠豆奶 $32
豆腐花珍珠豆奶