2021-02-01
為食妹係個蟹柳控,平時食日本嘢都好鍾意叫蟹籽沙律嚟食。荃灣前排開咗一間食日式fusion野嘅餐廳,啲嘢食都好靚好吸引😍😍🥗龍捲風沙律 (折後$50 - openrice自取85折)呢個真係超級超級超級之好食! (重要嘢要講三次)首先呢個沙律最多嘅唔係沙律菜,而係🦀蟹柳絲同埋海草(中華沙律)。平時啲日式餐廳都會將海草獨立咁作為一份沙律,但原來佢同蟹柳再加埋生菜一齊撈埋食係超級之好食😍😍😍😍!其實呢個沙律既份量一啲都唔少,但係食完都仲係會覺得意猶未盡好想再食🥰🥰。🍣卷物拼壽司 (火山+火炙左口魚邊及蒲燒鰻魚壽司)(折後$75 - openrice自取85折)個火山卷係咪同個沙律有啲似樣呢?冇錯佢哋都係有好多嘅蟹柳絲😍😍火山呢一個嘅蟹柳絲係混合左一啲帶子肉係入面,多左少少清甜,蟹柳絲表面似係燒過,但我覺得乾左啲。除咗上面有大量嘅蟹柳絲之外,啲卷入面都仲夾有蟹柳,食個時有少少牛油果味,都幾唔錯👍🏻至少2款壽司味道都唔差,左右魚都燒得好香,但就因為太大舊飯,所以一啖食一件個陣,唔係好食到魚味。總括嚟講,沙律係最好食架!😍下次再試下佢其他卷物,佢啲卷物都真係好靚!
總括嚟講,沙律係最好食架!😍
下次再試下佢其他卷物,佢啲卷物都真係好靚!