2016-07-04 1326 瀏覽
大坑, 一向都多隱世小店。所以每次去完銅鑼灣Shopping 之後都會慢慢行過黎呢頭搵野食穿過左幾o條小路就發現呢間西餐廳, 望下 menu 都幾啱食就入去試下雖然餐廳唔係好大間, 座位比較少, 不過我地早到, 唔使等位雖然選擇唔多, 但都揀到我地想食既叫左龍蝦配焦糖燉蛋龍蝦肉燒蘑菇 同 all day breakfast由於天氣太熱, 餐飲就叫左個青蘋果沙冰 & Lime mint soda等野食果陣留意到老細就係廚師, 都幾落力野飲好快到, 青蘋果沙冰酸酸甜甜, 真係好冰涼, 唔會甜到假, 打出黎既冰好幼細, 不過覺得色水重左少少Lime mint soda, 酸過青蘋果沙冰, 酸得黎我幾鍾意, 都幾好飲Main course 來了, 龍蝦配焦糖燉蛋, 估唔到龍蝦好大隻, 長過把餐刀, 廚師已經拆左龍蝦肉, 食既時候好方便, 唔驚整污糟手指龍蝦肉食得出好新鮮, 帶有海鮮嘅甜味放係多士上面食都幾夾之後就係焦糖燉蛋, 初初以為係甜品, 但原來佢係咸既, 咁又幾特別, 表面既一層焦糖, 好正由於張枱都幾細, 食緊龍蝦時, 發現到Waiter 都時不時細心留意下客人食到咩程度, 應該係預計

雖然選擇唔多, 但都揀到我地想食既

等野食果陣留意到老細就係廚師, 都幾落力

Green apple smoothie
lime mint soda
龍蝦肉食得出好新鮮, 帶有海鮮嘅甜味
放係多士上面食都幾夾
龍蝦焦糖燉蛋配龍蝦肉燒蘑菇
由於張枱都幾細, 食緊龍蝦時, 發現到Waiter 都時不時細心留意下客人食到咩程度, 應該係預計時間上下一道菜。食完龍蝦之後個 all day breakfast 就上枱,時間係預得啱啱好。

All day breakfast 好豐富, 每樣野份量都唔少。蕃茄新鮮多汁, 多士烘得好香脆, 薯餅炸得透就好味, 煙肉同腸仔呢d大路野發揮空間就唔會好大, 所以味道都係意料之內, 炒蛋就咸左少,不過放係多士食味道就啱啱好
Signature pudding breakfast
Green apple smoothie