2023-03-31 494 瀏覽
今日見到黃埔有間新開的餐廳,店鋪有d特色,但冷氣超級凍,夏天就舒服,但若果怕凍嘅人其實邊個位都係咁上下,所以最好做好心理準備。食物方面我點左:紅燒牛肉牛孖筋 加配 燒雞軟骨牛肉麵湯底點了麻辣湯(大辣),麵方面點了手工麵條。湯底其實就算大辣都不是很辣,不會只有辣味,反而吃出辣味背後的香料味,很出色。麵條吸收了湯的味道,很入味。牛腩及牛根的份量其實算多,每樣都有兩大件,而且牛肉外還有鴨血及魚腐,味道也是不錯的就。以這個價錢有呢個質素我覺得算是很不錯。雞軟骨係加配所以好少,幾粒bb size未能食出精髓。冷凍泡茶龍井一般普通的綠茶其實我都再有點其他食物,但佢地嘅製作真係耐得驚人,2,3張枱客人都龜速出餐,趕時間真係考慮下,尤其lunch time或多人時候,除非你想搵地方hea,如果唔係真係沒人等到。賣單時聽到個個都話好趕,係度花了太多時間其實得碗麵,其他要取消。呢方面雖要認真改善。但d亞姐你問佢全部態度又差,食物就算好食都唔掂。

食物方面我點左:
紅燒牛肉牛孖筋 加配 燒雞軟骨

雞軟骨係加配所以好少,幾粒bb size未能食出精髓。

冷凍泡茶龍井
一般普通的綠茶