2015-06-19 1151 瀏覽
越黎越覺得之前由新界搬出黎觀塘係一個名智的決定,九龍交通又方便d揾食既地方又多d添。今次想推介比大家既係觀塘工廠區既韓國料理,之前都食過幾次,次次都食到好滿足。昨晚都算早到,大約6:30人少少,坐低佢先比左個次少前菜我地樣樣都巧巧食,青瓜和矮瓜入味得黎又唔會過鹹,最好食既當然係佢既泡菜,酸,辣,鹹既比例armarm好♡^_^♡ 睇左個餐牌之後就叫左個小吃GIM-BOP,我哭求老闆娘要半客*^_^* 其實我一直都唔鐘意食日本sushi roll所以諗住試少少不過今次試完又覺得呢隻style幾好食韓國style入面d料又真係比日本多d,有菜有肉口感仲好好添,唔洗wasabi都已經好好食└(^o^)┘ 再點梗係主菜,叫左兩個一個係牛肋骨另外一個就係海鮮泡菜鍋我之前都食過牛肋骨覺得好食,今次依然一流,牛肉味超濃,肉連骨但係又夠䭃身,d蘿蔔就梗係又入味又無渣,正呀♡^_^♡ 上次我叫左個猪肉泡菜鍋就覺得個泡菜湯無得頂,今次諗住試下海鮮啦,好神奇地泡菜味依然,仲加埋好濃厚既海鲜味very good,d料仲好足,有蝦,青口,墨魚好味道......呀。兩個人食到咁好食仲要巧飽兩佰蚊唔洗無加一,係邊到揾

睇左個餐牌

其實我一直都唔鐘意食日本sushi roll
所以諗住試少少
不過今次試完又覺得呢隻style幾好食
再點梗係主菜,叫左兩個一個係牛肋骨

另外一個就係海鮮泡菜鍋

我之前都食過牛肋骨覺得好食,今次依然一流,牛肉味超濃,肉連骨但係又夠䭃身,d蘿蔔就梗係又入味又無渣,正呀♡^_^♡ 上次我叫左個猪肉泡菜鍋就覺得個泡菜湯無得頂,今次諗住試下海鮮啦,好神奇地泡菜味依然,仲加埋好濃厚既海鲜味very good,d料仲好足,有蝦,青口,墨魚好味道......呀。兩個人食到咁好食仲要巧飽兩佰蚊唔洗無加一,係邊到揾呀!
2015-06-18