2017-04-30
平時食開韓國野都不離炸雞,食得多又怕肥同唔健康,終於係銅鑼灣發現一間韓國菜但又唔係食炸雞既餐廳。佢地主打較健康既烤雞,當然仲有其他唔同既野食喇😃~餐廳位於CUBUS既21樓,唔講都唔知原來呢棟大樓入面都幾多野食下!食物1.芝士沙律配油醋汁呢個沙律有兩款唔同既芝士加入其中,食落唔算太特別,但稍微有小小太酸,可能係油醋汁既問題,不過整體黎講都算不錯。2.烤雞配年糕烤雞配年糕呢個搭法一次滿足哂想食雞肉同年糕既願望。首先,年糕方面,外層加左小小蜜糖,年糕稍微炸過,咬落外層小小脆,入面就軟的,好食。其次,炸雞方面,醬汁塗左係雞面落去烤,食落面果層好正,但入面就缺少左味道,所以最好食既方法就係連埋雞皮一起一齊食。呢到既店家好貼心咁採用左一個夾夾,可以方面進食,唔洗整污糟隻手。3.Peach Soju第一次飲燒酒,但酒味唔太出,桃味佔大多數,幾適合女仔飲,平時唔多飲酒既我都差唔多飲哂(´▽`)。4.Lemon beer呢個都係檸檬味居多,酒味真係冇咩,但我飲左一啖,覺得有小小太甜。不過,男朋友就話覺得我果杯甜D😂。但整體黎講,我覺得呢款酒同上面果款都好適合女仔/唔太飲得既人飲。服務有求必應,黎都走果
食物
1.芝士沙律配油醋汁
2.烤雞配年糕
3.Peach Soju
4.Lemon beer
有求必應,黎都走果陣都好有禮貌👍🏻