2018-10-20
Gordon Rasmey 再來香港開分店, 上網BOOKING已經FULL 到十一月中了, 前幾天路過問問LUNCH有冇得BOOK,竟然有位,唔洗等到個月先食, 所以不防親自去BOOK.•點完菜, 先會上麵包, 可以冇添加, 仲配等左特別秘製既牛骨髓牛油, 初時都驚食落會好蘇,阡但係又唔會喎, 又幾香!•Aged beef cheese burger ( medium well : 好JUICY, 個汁酸酸地, 成件事好Match, 係我鐘意食既味道, 個漢堡又唔會好鬆散, 推介呀)•Slow cook pork rib ( 呢個慢煮都好正, 個汁先係精粹)•Sirloin dry aged minimum 28days with peppercorn (叫左medium, 但嚟度變左medium well, 熟左少少, un 左少少, 但都好香牛肉味, 靚牛唔洗點汁,點少少鹽已經可以帶出牛肉味)On side : seasonal green & bone marrow mash.•今次試唔哂, 下次一定要試埋佢個招牌牛wellington 同埋甜品先