2019-01-08 449 瀏覽
呢間刀削麵麵館既位置係家維村附近,其實呢頭真係去邊都好方便.. 而今次黎係因為係某工廠大廈內有開倉,所以經過左呢間麵館… 因為佢個名又好特別既情況之下令我好奇心發作,入去食個麵順便問埋店員佢地個鋪頭名點讀啦haha.. 餐廳入面好光猛企理! 而且個廚房仲係開放式,可以見到入面既衛生情況係整潔乾淨的.. 呢度食既野都係以麻辣&重味為主. 啱晒我呀!!!我地2個人order左一個<<麻辣口水雞刀削麵>> $52麻辣口水雞份量唔小! 有成6大件雞件..而且件件都厚肉 & 肉質嫩滑.. 幾令我surprise!!!對我黎講我覺得可以辣D..但其實個汁已經好香好好味!刀削麵著重既當然係個麵底啦… 佢地既麵條又彈牙又有韌勁~~ 唔錯唔錯… 小食我地就叫左: <<涼拌青瓜>> $9Wa! 只需要 $9就有喇.. 青瓜幾爽甜, 配上酸酸辣辣既汁好開胃!<<麻辣皮蛋豆腐>> $22呢款真心推呀!!! 佢地既辣醬口水雞既汁好相似.. 啱我口味之餘.. 佢件豆腐係大大件架.. 豆腐本身有小小滷味..甜甜香香..加

而今次黎係因為係某工廠大廈內有開倉,所以經過左呢間麵館…

呢度食既野都係以麻辣&重味為主. 啱晒我呀!!!

我地2個人order左一個<<麻辣口水雞刀削麵>> $52

對我黎講我覺得可以辣D..但其實個汁已經好香好好味!

小食我地就叫左: <<涼拌青瓜>> $9

<<麻辣皮蛋豆腐>> $22
呢款真心推呀!!! 佢地既辣醬口水雞既汁好相似.. 啱我口味之餘.. 佢件豆腐係大大件架.. 豆腐本身有小小滷味..甜甜香香..加上個辣醬夠香又惹味!!!!! 而佢地既皮蛋雖然唔係黃金皮蛋,但係都一樣係糖心架!

鍾意食糖心皮蛋既朋友仔唔可以錯過呀!

另外,我見到隔離枱有位女仔唔食辣,店員幫佢remark不放辣椒醬.. 咁如果同行朋友仔唔食辣記得要求店方唔好落辣椒醬呀!!

BTW 我知道佢地個店名點讀喇hahaha
2019-01-06