2021-08-19 196 瀏覽
近來瘋狂想食烤魚水煮魚🐟果啲🤣路過見到招牌有水煮魚米線都即刻被吸引 茶餐廳有呢啲米線都幾有趣 入去試試佢😝招牌酸菜水煮魚米線 小辣用啲裝小菜嘅鐵鍋裝住啲米線🍜 幾有趣 不過就份量會比平時食果啲少左🤪賣相OK不過啲湯望落比較水 不算濃郁 飲落味道不錯有好香酸菜魚湯果啲感覺不過都係比較淡 米線偏硬身有咬口 配菜有啲酸菜 6-7片魚片 同埋幾舊豆卜 魚片雖然少但係好味嘅😋應該係脆肉鯇?!好爽口不算腥 可惜太少了🥲🥲豆卜明顯係煮好曬最後放上面 望落好生食落都係冇味 冇放落湯一起煮 索唔到啲味道 嘥咗😖下午茶餐:吉列豬排配薯條 熱檸水吉列豬排薄切但都算大塊 炸得剛剛好 味道正正常常 薯條炸得都香脆 熱辣辣食幾好味🤓份量唔算多 食完有啲空虛😿價錢唔算特別抵 為左試水煮魚米線專登揀呢間😅如果食下午茶就可以有更多其他選擇😝

招牌酸菜水煮魚米線 小辣

下午茶餐:吉列豬排配薯條 熱檸水