𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲𝘀 & 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 🥞三年前去長洲試過𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 嘅𝗰𝗿𝗲𝗽𝗲一試難忘🤩 三年後再去長洲當然要再去食😋😋😋朝早11點幾去到長洲,食個正餐就即刻去𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻!佢哋新裝修咗,多咗好多空間同埋枱櫈享用𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲𝘀🤩 最重要係多咗個好靚嘅打卡位‼️就係門口兩個窗🪟,個個都爭住係咁影🤣🤣🤣 影出嚟真係好靚😍😍 係近期最hit嘅長洲打卡位🌟🌟🤩作為一個牛油果控🥑,當然要試吓佢哋招牌嘅『火焰牛油果班㦸 Hk$48』‼️牛油果十分新鮮,份量亦都好多❗️佢哋採用嘅係Mr. Right嘅牛油果🥑,有食開牛油果都會知道呢隻牌子係正嘢嚟🤩 另外,朋友嗌咗『經典榛子香蕉Hk$38🍌』都同樣好食😋不得不讚個crepe皮,比起上次嚟好食咗好多🤩 好Q彈且重蛋香🤩🤩💯勁好食🤤🤤如果唔係食咗個正餐,我應該會嗌兩個crepe食🤣🤣飲品方面🥤️,我哋order咗『靜岡鮮奶抹茶𝗛𝗸$𝟯𝟳 🍵』同『泡沫咖啡𝗰𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 𝗛𝗸$𝟯𝟱 ☕️』,唔使介紹都見到個拉花超靚☺️☺️ 味道當然都十分濃郁🤤🤤🤤 唔會過甜但又好香濃💯另外佢哋都有雪糕班㦸🍨,係採用我最愛嘅𝗠𝗼

另外佢哋都有雪糕班㦸🍨,係採用我最愛嘅𝗠𝗼v𝗲𝗻𝗽𝗶𝗰𝗸雪糕🍦☺️☺️ 下次試吓呢個先!

如果大家去開長洲食魚蛋、芒果糯米糍、豆腐花,食到好悶,十分推介大家去𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 試下佢哋嘅𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲𝘀😍 包你一試難忘❣️
  • 火焰牛油果班戟