2022-03-10
前排有個星期六去咗米芝蓮推介 @cornerstonehongkong 食brunch☕️聽聞主廚上過Netflix廚藝比賽The Final Table決賽,食物質素應該有返咁上下保證吧!我哋另外仲嗌左兩支白酒,平均每人$500左右~🪑 我哋五個人中間揀透明膠板2•2•1咁坐~ℬ𝓇𝓊𝓃𝒸𝒽 𝒮ℯ𝓉 $328星期六下晝只有Brunch Set;一個Starter,一個Main,各五款~餐牌食物配搭感覺上好有心思,仲要無加一,整體性價比幾高👍🏻𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫ღ 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨車厘茄非常之清甜,旁邊牛油果醬幼滑,好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐎𝐱 𝐓𝐨𝐧𝐠𝐮𝐞咁多款starter之中最喜歡呢一個( ˘ ³˘)♥︎牛舌軟腍,就咁食可能會有少少乾,但配埋沙律醬就剛剛好!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞除咗生牛肉之外仲食到洋蔥粒同埋芝士嘅味道同口感,唔錯~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬ღ 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐞 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐞
🪑 我哋五個人中間揀透明膠板2•2•1咁坐~
ℬ𝓇𝓊𝓃𝒸𝒽 𝒮ℯ𝓉 $328
𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫
ღ 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨
車厘茄非常之清甜,旁邊牛油果醬幼滑,好食!
ღ 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐎𝐱 𝐓𝐨𝐧𝐠𝐮𝐞
咁多款starter之中最喜歡呢一個( ˘ ³˘)♥︎
牛舌軟腍,就咁食可能會有少少乾,但配埋沙律醬就剛剛好!
ღ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞
除咗生牛肉之外仲食到洋蔥粒同埋芝士嘅味道同口感,唔錯~
ღ 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐞 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐓𝐮𝐧𝐚 +$𝟒𝟖
會食到唔同調味料嘅粒粒口感,吞拿魚油脂分布平均,燒過後口感細膩。唔錯幾好食,但個人覺得唔使加錢嘅牛舌更好味👅
𝐌𝐚𝐢𝐧
ღ 𝐇𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐩𝐩𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐢
今次食唔到好多人推薦嘅Tagliolini😢😢😢而呢個pasta少失望🤏🏻
一拎起影相嘅時候都feel到好乾,黐埋晒一嚿嚿,唔太夠醬汁,味道同口感都好普通。
聽店員講呢個pasta只係出咗幾日,希望會有改善😣
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟱.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟱/𝟭𝟬
ღ 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡
🆙🆙🆙 呢個人氣菜式必食!
和牛粉嫩,油脂香十足,肉味香濃。再配上鬆軟外脆內軟嘅Ciabatta Bread、焦糖洋蔥、火箭菜、芥末蛋黃醬,真係一個好好食嘅配搭👅
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟵/𝟭𝟬
ღ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 +$𝟓𝟖
巨型八爪魚軟腍彈牙,帶少少煙燻嘅味道,同Lemon Mayonnaise好夾~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿𝘀𝘁𝗼𝗻𝗲 @cornerstonehongkong
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central #BELLYwongs_SOHO
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟱𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ