2023-02-16 59 瀏覽
♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡📍旺角區 :餃掂手工餃子雲吞專門店🥟✿🥟🥟絕對係👧🏻最中意食嘅菜式之一!!成日拍拖諗唔到食啲咩就會捉埋👦🏻陪食(๑˃̵ᴗ˂̵)و今次尼間係成日搭巴士都會經過見到嘅餃子店✨我哋情人節反其道而行🤟🏻去咗食餃子kekekee (👧🏻表示仲開心過食大餐!)✿✨!!菜式推介!!✨🥟 龍鳳松茸餃8隻 (跟狀元九鼎湯)$92餐廳係用咗黑白松露🥰所以食得出真係好香~而且松露味絕對唔假!!豬肉新鮮冇臭味~狀元九鼎湯👧🏻超級中意!!由排骨同埋幾種魚熬成,所以好鮮甜😋🥟壽喜燒牛肉煎餃7隻 $58尼個係特別嘅🤣都冇食過壽喜燒嘅餃子🫣覺得醬汁調味幾濃👍🏻🥬上湯松茸時蔬 $32 尼個一讚喎!都幾大碟菜~而且啲菜都好新鮮,絕對唔會苦澀🤟🏻🤟🏻下面個上湯唔會太鹹,亦都唔會太淡剛剛好!🍜四川涼皮 $32我哋嗌咗小辣,因為👦🏻唔食得辣~但係都幾好食😋上面啲香料好多好滿足!同埋佢啲涼皮好滑~下面仲有啲青瓜絲,絕對唔會太油膩!🧃蜂蜜檸檬薏米水$28枝由細至大都好鍾意飲檸檬薏米水,所以難得呢間舖頭有就即刻嗌咗了😚佢嘅蜂蜜味好香~比起其他舖頭會用
♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!
📍旺角區 :餃掂手工餃子雲吞專門店🥟

今次尼間係成日搭巴士都會經過見到嘅餃子店✨
我哋情人節反其道而行🤟🏻
去咗食餃子kekekee (👧🏻表示仲開心過食大餐!)

✨!!菜式推介!!✨
🥟 龍鳳松茸餃8隻 (跟狀元九鼎湯)$92
豬肉新鮮冇臭味~
狀元九鼎湯👧🏻超級中意!!
由排骨同埋幾種魚熬成,所以好鮮甜😋

🥟壽喜燒牛肉煎餃7隻 $58
尼個係特別嘅🤣都冇食過壽喜燒嘅餃子🫣
覺得醬汁調味幾濃👍🏻

🥬上湯松茸時蔬 $32
尼個一讚喎!都幾大碟菜~
而且啲菜都好新鮮,絕對唔會苦澀🤟🏻🤟🏻
下面個上湯唔會太鹹,亦都唔會太淡剛剛好!

🍜四川涼皮 $32
我哋嗌咗小辣,因為👦🏻唔食得辣~
但係都幾好食😋上面啲香料好多好滿足!
同埋佢啲涼皮好滑~
下面仲有啲青瓜絲,絕對唔會太油膩!

🧃蜂蜜檸檬薏米水$28枝
佢嘅蜂蜜味好香~比起其他舖頭會用冰糖尼煲,呢一間更加好飲🫶🏻

🧃自家製山楂雪梨水 $28枝
好有自家製嘅味道非常之健康,亦都好適合解油膩!
但係👧🏻👦🏻唔係特別鍾意山楂嘅味道~所以就冇話特別鍾意了
✨小編食評✨
👧🏻: 覺得幾多種唔同種類嘅餃子可以選擇~而且配埋嗰啲自家製嘅飲品的確唔錯!可以再食!

👦🏻:情人節唔使洗咁多錢就開心🤭

CP值:💰💰💰💰
回頭率:85%
其他分店:
📍灣仔莊士敦道44號地下
📍太子界限街30號地下 (太子總店)
📍將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2037號舖
📍中環威靈頓街55號地下
📍西環士美非路12號文光閣地下C號舖
📍太子荔枝角道1號嘉業大廈地下E號舖 (旺角分店)

👧🏻👦🏻我哋係一對成日周圍食嘢嘅couple,
希望可以分享更加多好食嘅嘢俾大家!😋💗✨