2023-05-30
#20230430 💛📍 維港灣餃子坊 元朗水車館街74號地舖 🍽️元朗教育路77號京都閣地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#套餐D #勁茜麵 $60💭 呢碗野係充滿左海量既芫茜🤤湯底、餃子同埋個刀削麵都係用芫茜做,首先湯底滿滿既芫茜茸,個餃子除左芫茜味仲有陣醃肉既酒味,好似應該要煮耐啲去一去陣味😅個刀削麵無咩芫茜味,不過完全係因為個餃子同個湯底太濃郁搶晒風頭,唔係刀削麵既錯😂鐘意食芫茜既朋友真係唔可以錯過呢個🌿.#雙拼湯餃 $52 🫧 #鹹蛋黃芥菜鮮肉湯餃 +$3 🫧 #辣菜脯椰菜鮮蝦餃 +$14💭 雖然加下加下好似有啲貴咁,但餃子好厚身完全夠飽🥟兩隻餃都幾特別,平時🐷如果見到個湯咁清肯定會幾羹幾羹既辣椒咁落落去😅但呢個唔使,因為啲餃子入面好夠味,🐷好鐘意食餃子果陣滿足到重口味既味蕾,而食完又可以飲啖湯清清個口既感覺😎.#套餐 #跟 #豆漿 #湯餃 #跟 #是日老火湯 #赤小豆老黃瓜豬骨湯 💭 佢啲湯應該係全部都無加味精,所以飲晒成碗都唔會覺得好口渴,不過佢本身湯餃已經有湯,再加碗老火湯就成肚水🙈如果可以用老火湯mix埋個餃就好喇🤤.#元朗美食 #元朗黃店 #🐷在元朗 #🐷_食
📍 維港灣餃子坊
元朗水車館街74號地舖 🍽️