2023-06-01 212 瀏覽
#20230510 🤍📍 SUKIYA すき家 尖沙咀金馬倫道38-40號金龍中心地舖 🍽️旺角|油麻地|紅磡|九龍灣|將軍澳|太古均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#香辣蒜芯牛丼 #M $38💭 一見到呢個🐷就無諗其他決定要叫呢個,因為🐷係勁鐘意食蒜芯偏偏街好少見,串燒都有機會見下,用佢尼整飯真係第一次🤤配左啲韓式辣醬,又ok夾到喎😎牛同蒜芯既份量都唔少,足夠可以撈飯撈到尾👍🏼.#牛肉燒肉雙拼丼 #L $61💭 叫L size明顯同M size有分別,無呃秤呀😏不過佢個燒肉就有啲tricky,唔好以為佢真係有燒過,其實係同一款牛肉,只不過用燒汁煮過咋,用肉眼基本睇唔出有咩分別,食落就係甜啲咁解😅另外碗飯仲跟左兩條小棠菜係凍既🥶超級唔夾,建議唔整熱都至少係暖先比客人食😒.#炸雞 #10件 $45💭 日式唐揚雞既整法,每件都好大件,唔多人🐷覺得5件都夠share,除非打算唔食飯齋食呢個飽肚😂雞肉咬落唔會鞋口,juicy有爆汁效果,整得唔錯😋.#烤鯖魚套餐 +$30💭 條鯖魚係鹽燒,表面有啲咸🥴不過勝在無骨,小心啲係可以撈飯食既,減輕啲咸味,平時驚骨唔敢食魚既朋友都可以試下🐟.#套
#20230510 🤍

#牛肉燒肉雙拼丼 #L $61

#炸雞 #10件 $45

#烤鯖魚套餐 +$30
#套餐 #跟 #特製冰紅茶
💭 第一啖飲落去🐷已經覺得陣味好熟悉,但一直噏到口唇邊都噏唔出,飲左好耐終於飲得出佢就係平時珍珠奶茶果陣奶茶味🧋望住杯茶飲到呢個杯有啲奇怪🤔️overall呢間野質素ok唔算特別,最大賣點應該係有好多選擇,令人每次尼都有啲新鮮感🤗

#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #旺角美食 #🐷在旺角 #油麻地美食 #🐷在油麻地 #紅磡美食 #🐷在紅磡 #九龍灣美食 #🐷在九龍灣 #將軍澳美食 #🐷在將軍澳 #太古美食 #🐷在太古 #🐷_食