2024-02-07 159 瀏覽
今日同屋企人食團年飯 怕凍嘅我首選就係打邊爐啦 一於去返靚煲皇 之前人少試唔到好多嘢食 今次人多終於可以食多啲其他嘢 上次食咗個胡椒豬骨煲 今次就食佢嘅招牌靚煲皇啦 我哋人多諗住叫多個煲 又想食香D辣辣地暖下身 店員同我哋推介麻辣香雞煲 話我哋除咗豬骨煲之外 雞煲都好出名 咁就一於試吓啦 靚煲皇一上嚟之後 我哋打開個蓋望一望 全台哇咗出嚟”哇!咁大煲嘅🤩”超級足料 有豬骨,不單止仲有扇貝吊片 令到本身濃郁嘅豬骨湯又有海鮮嘅鮮味 令個湯底更上一層樓🫣 個雞煲更加唔使講 一攞出嚟成間店都聞到個香味 店員仲好用心咁幫我哋炒返香過芫荽 哇香到🥲依家諗返都想食🤤😹我哋盡快就清晒個雞煲 就叫店員幫我哋加湯打邊爐🫣我地今次叫咗好多生料 有極上同手切牛肉 我哋唔知有咩分別 問店員嘅時候佢哋都好耐心咁回答我🫡學到嘢 原來手切係牛頸脊 極上係安格斯😳咁梗係食牛頸脊啦😽咁多人梗係要大㗎啦 個牛肉好有牛味 啱晒我 好怕食到啲好油膩嘅牛肉 但又驚唔夠肥會好韌 呢個又重牛味又完全唔韌😼不得不提 個黃沙豬膶真係超級好食😋個豬膶竟然係彈身架!未食過咁嘅豬膶👍🏻🤤🤤真係必食!!!仲有太極鴛鴦滑 啱晒選擇困難症嘅我😹一個價錢雙重享受 有蟹籽蝦滑同黑松露墨魚滑😻黑松露味超濃 啲墨魚滑仲要食到一粒粒墨魚肉🙀正!個手打墨魚滑就食原味 啱我其他唔鍾意黑松露嘅屋企人🤫個響鈴上次都食過 今次一定要再食返!超好食超新鮮即叫即炸🥺😫出面好多都係一包包嗰啲 所以呢間好特別🤪其他食材都係一如既往嘅新鮮 啲店員好Nice仲同佢哋一齊傾偈食煙😹😹從來都未試過有一間店係咁樣😹好似friend咁🥸下次再嚟食過 應該會係我打邊爐首選😋😋🤤🫶🏻