2024-10-17
#20241012 🤍📍 #秋意 @autumn_feeling_hk 觀塘成業街19-21號成業工業大廈6樓29室 🍽️鰂魚涌海堤街2號多寶樓地下E5號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #前菜 💭 如果叫餐就會有個三小碟做前菜,都係啲涼拌,分別有蒜蓉雲耳木耳、紅蘿蔔絲椰菜,仲有半隻溏心蛋,唔重口味就咁食感覺都幾fresh🌱.#秋意去骨豉油雞 $64 🥢 #白飯 💭 被網民稱為世一豉油雞,老闆都講到明「食雞唔食皮,不如唔好食」,試下發現雞皮做到爽彈效果,雞肉都尚算滑身,最正係已經去左骨可以大大啖咁咬,望落隻雞好深色好似好咸咁,點知比想像中淡,用尼撈飯一流🐔白飯自身已經帶有啲飯素,米應該係溝過,做到有飯香之餘又比平時食開煙韌🍚.#蒜辣牛魔王 $74 🥢 #撈蒟蒻麵 +$8💭 雖然話午市2:45先截單,但當日未夠兩點坐低都已經好多野賣晒,所以唔建議大家咁晏去,用口水汁煮牛𦟌同牛舌都係第一次試,兩款肉都整得好淋,nice try👍🏼主食轉左做蒟蒻麵,估唔到係豉油王整法,就咁食無問題,係同個肉唔太夾,一齊食口味重左就會偏咸🙈.#觀塘美食 #🐷在觀塘 #鰂魚涌美食 #🐷在鰂魚涌 #🐷_食
📍 #秋意 @autumn_feeling_hk
觀塘成業街19-21號成業工業大廈6樓29室 🍽️