2009-01-03 18 瀏覽
話說08年除夕,約了朋友Lala 遊 Disneyland。上午有事做,要下午才去遊玩。中間的Lunch-time我們驅車到 Megabox,記得這裡坐得幾舒適,就試試啦。本來想到入面的Restaurant 區域食,主動向門前一位女侍應表示我們兩位後,她只回應一句:「冇位喎!」,就行開了... 又冇叫人等等,非常冇禮貌! 不過見出面Café 區域賣的Cheesecake 好似都幾正,之前有網友說得幾OK,又不想再上多幾層,又唔想食得好飽,就坐下一試。叫了兩個餐... 幾貴 : Pasta Soup + Cheesecake (黑森林) - $22+27; Spaghetti Bolognese + Cheesecake (紅莓) - $30+27.意粉OK,不過淡左d;通粉杯湯都OK ,但份量偏少。黑森林Cheesecake 有點貨不對辦:得尖尖是黑森林,其他topping是酸酸的藍莓,味道還有點怪... 冇食晒,支持唔住 ;紅莓Cheesecake 好像不太新鮮,有點 "乾硬化" 。這樣的質素仲可以開宗明義的叫自己做 The Cheesecake Cafe,名不副實!

叫了兩個餐... 幾貴 :

意粉OK,不過淡左d;通粉杯湯都OK ,但份量偏少。
黑森林Cheesecake 有點貨不對辦:得尖尖是黑森林,

紅莓Cheesecake 好像不太新鮮,有點 "乾硬化"

名不副實!