2019-08-15
今日放假,梗係要做下孝順女同媽咪食下好西等佢開心下啦!之前同老公試過尼間泰國🇹🇭餐廳覺得不錯,知道媽咪都鍾意食泰國菜,一於帶佢來試下😊😊😊就係尼間orange elephant,奧運站B出口行過來3分鐘左右好近好方便,門面簡約,大象logo好易認,好有泰國🇹🇭特色呢🤗🤗🤗內在環境簡約整潔,雖然當時未夠七點,但已經坐無虛席,真係好誇張😯😯😯好彩有張單邊卡位嘅客人剛埋單,才不至於等太耐,媽咪仲可以坐梳化位,太好了!招呼我地嘅服務員似係泰國人,好好笑容好有禮貎,值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻店員仲介紹我地食每日$1蚊嘅菜式,今日星期三係明爐烏頭魚呀!唔怪得我見每一枱都有一碟啦!我地真係好幸運😍😍😍小食都有唔少選擇呢😊😊😊$1蚊嘅明爐烏頭,估唔都幾大條下,有火燒住熱辣辣香氣四溢,賣相吸引😍😍😍魚肉好嫩滑,味道酸酸的,令人好開胃,再點埋辣椒🌶️汁味道就更有層次,媽咪都讚不絕口😋😋😋雜錦串燒半打,牛同雞各三串,肉質嫩滑juicy,好惹味,不錯吃的👍🏻👍🏻👍🏻點埋沙嗲汁更添風味啊😍😍😍咖喱海鮮脆包盅,賣相吸引,㗎喱香而不辣,比較杰身,味道不錯👍🏻👍🏻👍🏻材料都好豐富,有蝦,魚塊,魷魚,青口等,麵包非常鬆軟,不錯
小食都有唔少選擇呢😊😊😊
點埋沙嗲汁更添風味啊😍😍😍
材料都好豐富,有蝦,魚塊,魷魚,青口等,麵包非常鬆軟,不錯吃的👍🏻👍🏻👍🏻
椰菁,非常清甜冰凍🥶,大熱天時飲番個真係超爽🤤🤤🤤