2K
2007-09-12 2 瀏覽
上次0係銅鑼灣Shake 'Em Buns 食完新鮮高質素burger 回味無窮, 知道呢度有同類型burger 食, 一直好想試, 今日6:xx pm 就專登搵到0黎. 因為時間早, 全間鋪得2 個客ie 我, 同埋一個外藉女人... 拎住份menu 左睇右睇, 結果叫了個最簡單的Classic BJ (上圖, 以及右下相中相), 有薯條及Coke Light 一罐.Burger 餐賣相澎湃... serve 時女店員拎了一隻Lemon Mustard 俾我話係Classic BJ 0既recommended sauce, 推介我試0下, 另外又提我鍾意的話可以試埋其他sauce, 檯面有得自助, service 認真細心. 又係一個即叫即整0既burger, 個包外脆內軟, beef patty 熱辣辣, 中間有少少生生0地(呈紅色), 食落非常juicy, 好好食! 加埋生red onions, 蕃茄同生菜(唔鍾意生菜的可以揀spinach, 但個人認為, 食burger 點可以無lettuce 的? =P), 味道口感都一流. 亦試了加少少Lemon Mustard,

Burger 餐賣相澎湃... serve 時女店員拎了一隻Lemon Mustard 俾我話係Classic BJ 0既recommended sauce, 推介我試0下, 另外又提我鍾意的話可以試埋其他sauce, 檯面有得自助, service 認真細心. 又係一個即叫即整0既burger, 個包外脆內軟, beef patty 熱辣辣, 中間有少少生生0地(呈紅色), 食落非常juicy, 好好食! 加埋生red onions, 蕃茄同生菜(唔鍾意生菜的可以揀spinach, 但個人認為, 食burger 點可以無lettuce 的? =P), 味道口感都一流. 亦試了加少少Lemon Mustard, 話晒都係recommended sauce, 味道都唔錯; 不過塊肉同個包都咁得, 唔落sauce 其實都好好食!

Fries 粗幼介乎Triple O's 同老麥之間, 新鮮炸起熱辣辣, 不過好油, 感覺麻麻. Bar 檯上有6 款sauce -- Honey Mustard, Balsamico (?), Wasabi Mayo, Spice Ku, Tangy Pickle 同普通Ketchup -- 俾客人任落(見左下圖), 我亦老實不客氣, 每樣都"畢" 了一小羹蘸薯條XD 個人最鍾意Honey Mustard, 酸酸甜甜又有mustard 味道, 另外Spice Ku 同Tangy Pickle 都幾特別, 可以一試.

環境裝修簡簡單單, 都幾舒服(不過個人依然鍾意食burger 時坐bar 檯, 貪其好feel =P); service 好好, 除0左上述之外, 女店員亦好有禮貌.

開心滿意的一餐... 下次會0黎試其他burger!