2022-10-09
佢啱啱開之時,專登行過去訂位(因為打電話系冇人聽),book 左今晚6位6:30 pm早幾日預留左以下四款餸菜。杏汁豬肺湯(位上)個人覺得杏汁鹹食感覺比較怪,所以都係飲左少少,火路都夠。茶香雞1隻(連雞什),雞肝鬆軟、雞腎亦都好淋,隻雞嘅薰煙味好濃,鍾吾鍾就真係各有所好。薑蔥蟹腸粉煲,腸粉吸曬d汁加上大量蔥段,好好味,隻蟹反而系配角。拉絲焗豬扒飯(6人份)加荷包蛋,豬扒吉烈切條啖啖肉,加上大量芝士和鲜茄粒,我哋只係食咗半份,有半份要拎走。另外加左個懷舊咕嚕肉,皮脆肉嫩,但唯一要挑剔嘅系用罐頭菠蘿。金銀旦菜芯苗,正正常常而且又清清地。送左陳皮紅豆沙,陳皮味好濃,吾錯。埋單$3000,大部分餸份量都好足,細食嘅要留意,基本上系抵食嘅。題外話,可能因為星期日的關係,座位安排得比較迫。另一方面,有位侍應芳姐,殷勤有禮,主動換碟加茶水又快手,一讚。
早幾日預留左以下四款餸菜。
金銀旦菜芯苗,正正常常而且又清清地。
送左陳皮紅豆沙,陳皮味好濃,吾錯。
題外話,可能因為星期日的關係,座位安排得比較迫。