2022-09-06
星期六下午去旺角行街,之後係附近食Lunch,去了旺角瓊華中心「一鍋堂」食火鍋放題,餐廳環境唔錯,枱面有足夠空間放食物,而且枱與枱之間有隔板,讓客人食得安心;最後我們揀咗「B餐 特選安格斯牛 $188 ($178 +星期六加 $10) 」;湯底我哋揀咗「一鍋潮仙湯」,第一次食火鍋湯底估唔到有「大地魚」作為材料,相信一定會令湯底變得更鮮甜另外,餐廳自助區有火鍋配料、蔬菜、凍飲品、暖飲品及雪糕等《肉類》美國安格斯牛肉、封門柳、牛脷心托、精選進口牛板腱、西班牙粟飼豬肉、紐西蘭羊卷肉;幾款肉類都唔錯,碟碟都切得好薄;安格斯牛肉好有肉味,羊卷肉則羊肉味濃,肉質鮮嫩又富有口感《特選食材》100%濃汁爽彈牛丸、自家製鮮蝦雲吞、三色墨魚磚、蟹籽手打蝦滑、野生竹笙;爽彈牛丸 真的爽口彈牙,又充滿了濃濃的牛肉汁,非常好食;鮮蝦雲吞 都相當不錯,兩樣食物都有再來一個《火鍋配料》爽滑豬肚、白蘿蔔、鮮萵筍、金針菇、蕃茄、冬瓜片、八吋長腳蟹棒;還有多款配料選擇,樣樣都OK,值得一叫整體來講:食物質素高,價錢吸引,絕對係性價比高;埋單平均每人只是$207 ($188 + 加一服務費 $19)
另外,餐廳自助區有火鍋配料、蔬菜、凍飲品、暖飲品及雪糕等
《肉類》
《特選食材》