2024-12-31 220 瀏覽
難得長假期,梗係要帶埋兩老出去行吓食吓,等佢哋開心吓😉 兜過大街小巷,終於俾我哋搵到好有Christmas vibes 嘅「聖誕樹郵筒🌲」同老竇打個卡,又係時候去搵嘢食😉 可能係遺傳嘅關係,爸爸媽媽同我一樣都係 #火鍋控 😉 早兩日知道我哋嘅 #飯堂 「 一鍋堂 Epot 旺角豉油街店」將於年尾租約期滿😮‍💨 我哋梗係襯機要去食個lunch,影吓相留念🙌🏻🙌🏻 一如以往,門口負責接待嘅姐姐都係笑容滿面,每次嚟到都有賓至如歸嘅感覺🩷 因為我哋都鍾意食海鮮,所以就揀咗個Lv3套餐,貪佢海鮮、肉類、小食樣樣齊,一於吃個飽😆 爸爸鍾情於佢哋嘅 #沙參玉竹鯊魚骨湯 做湯底,味道鮮甜又有陣陣嘅魚骨香,用嚟打邊爐認真一流🤤坐低第一件事,梗係先點齊各式各樣嘅火鍋料,#鮮蝦、#帶子、#廣島蠔 當然唔少得🤤 新鮮嘅材料令到湯底更加鮮甜,再加入媽媽至愛嘅 #竹笙、#花膠,食物索晒海鮮嘅精華,正呀喂呀!食火鍋梗係唔少得 #肥牛肉,餐牌上有齊牛隻嘅各種部位,#安格斯牛肉 同 #封門柳 都係我哋每次嚟到必食嘅😉 肉味香濃,而且肉質鮮嫩,就算牙力唔係咁好嘅老竇,都話very good😆除咗必食嘅items,餐牌上有

除咗必食嘅items,餐牌上有齊各式各樣嘅火鍋料,#花膠釀油炸鬼、大大件爽彈嘅 #蝦滑、#墨魚滑,仲有我至愛嘅 #水魷魚、#牛柏葉 … 幾乎諗得出嘅都可以食得到。加埋任攞嘅 #新鮮蔬菜、#即食麵、#即食小食,仲有各式各樣嘅 #養生茶、#汽水、#果汁 … 真係唔使擔心食唔飽😉

100分鐘嘅用餐時間眨吓眼就過,大家都食到攬住個肚仔😆 我哋影過相就要同餐廳拜拜啦… 唯有下次再戰 #一鍋堂 其他分店吃個飽🤩

📍 一鍋堂 (旺角) 豉油街60-104號XX Arcade東翼2樓
2024-12-28
午餐