2022-12-09 73 瀏覽
我諗應該經過呢間餐廳有100次,但係真係冇機會食過。個人來講都成日好鍾意呢類居酒屋,因為好有日本小店嘅感覺,而且唔似廚師發板,下下要訂位,你唔識人嘅話基本上有錢都冇得食。今晚兩個人放工就諗住不如一齊搵間近近地嘅日本居酒屋一齊食吓,於是就揀咗公司附近嘅呢間八海山。前菜係芒果蟹子沙律,完全冇諗過點解可以咁大份?日本菜通常都係比較小巧玲瓏,食菜都食得飽真係幾驚喜。唔知點解呢度到幾多日本客,而且都幾多飛機貨,特登揀咗一條未食過嘅魚做刺身,長尾濱鯛,白身魚,好有嚼勁,正。生蠔麵豉鍋,凍凍地食吓呢類嘢都幾好,老公仲話要加個山烏冬,麵豉湯配烏冬有感覺唔錯,值得一讚真係好多菜。牛油帶子燒,兩隻帶子大到爆炸,且牛油味勁香。雜錦天婦羅,有大蝦,有青椒,有冬菇,講真唔算係食魚會話好好食,但係天婦羅炸得又唔會太油都算唔錯,送啤酒一流。值得一讚係間餐廳嘅服務員真係好好,下次有機會再同同事過嚟食下午飯。

我諗應該經過呢間餐廳有100次,但係真係冇機會食過。

牛油帶子燒,兩隻帶子大到爆炸,且牛油味勁香。