2023-06-02
呢間日本過江龍和牛燒肉店,擁有自家牧場,養殖高質素的薩摩牛,店內供應有以下三個系列放題:經典燒肉派對、澳洲和牛燒肉以及薩摩牛饗宴放題選擇,套餐包括無酒精飲品放題,18點前仲有早鳥價。主打最出名既薩摩牛加一後每位差不多六百多,評估一下自己食唔落咁多,唔想浪費下選了中等價位—澳洲和牛燒肉,已經有130幾款野食任食。.用iPad落單,一次只可以落六樣野食,有澳洲和牛各款肉類外,有海鮮、雞豬羊肉、飯麵食、沙律、壽司、前菜、湯類和甜品等,飲品自行到外面自助區拎,有咖啡奶茶、果汁、汽水、茶類等十幾二十種。▼澳洲和牛燒肉套餐 平日正價 HKD 378▼先點生菜、沙律、泡菜等夾燒肉一齊食,感覺健康啲同埋解解膩,澳洲和牛不同部位各自有不同風味選,部分入味,部分會過鹹😅。印象中和牛里肌肉和牛五花肉嫩,牛舌爽嫩,風味方面(蒜香味)調味適中,(蔥鹽味)燒出蔥清甜味,配牛肉幾夾。烤出來感覺大部分肉質算嫩,唔會太柴,唯一唔好係一碟碟有啲唔知咩部位。.海鮮方面主要用錫紙盤烤,主要有魷魚圈、帆立貝和蝦,落單同款一次點兩份(如圖四),同時放落同一盤內烤更慳時間,多時間食多啲野啦!.#明太子芝士年糕 芝士熱融,年糕同時
▼
澳洲和牛燒肉套餐 平日正價 HKD 378
▼
#明太子芝士年糕 芝士熱融,年糕同時烤好,放落芝士盤內拉絲😍,香口惹味濃郁,意外不錯!壽司🍣正常發揮,和平日食一樣,點三文魚和帆立貝壽司有水準。天氣咁熱必點 #冷麵 ,份量一大盤,但無阻我對佢既喜愛,凍凍地加泡菜和青瓜絲,超級清爽開胃,燒到一半夠晒解膩。
去到甜品部分,太飽跳過了泡芙,只試左較特別兩款,「抹茶蕨餅」抹茶味濃,微煙韌彈牙,一次點兩份。「焦糖蘋果蛋糕」唔會過甜,凍冰冰感覺,食落口感好正,可試,最後必點Haagen-Dazs👍👍完美收尾。
100分鐘時間都足夠,當日平日晚上人不多,唔會太趕或催交枱,100分鐘已經足夠,唯一可能要自己留意一下時間,因為無人提醒,完前半個鐘最後加單,點足自己食既份量,截單前問店員雪糕可最後再口頭點單👍。
_
⭐️ 完結前30分鐘最後加單