十月, 又到左本小姐生日既月份!  本來買左機票諗住飛日本慶生, 去唔成唯有食返餐好既日本菜補返數!朋友食過呢間, 非常推薦佢地既omakase, 所以我都book黎試試~估唔到都幾full啵! 當晚餐廳係fullbooking! 咁都證明我冇揀錯haha!我地今次揀左$1380既金set, 包括前菜、冷盤、刺身七點、碗物、天婦羅四點、壽司、和熟食和甜品前菜~由左至右食起, 味道由淡到濃(左) 蟹膏x 魚片, 出奇地夾! 塊魚片勁脆口!(中) 汁煮八爪魚, 味道有DD甜, 八瓜魚腍得來又好彈牙(右) 水雲醋煮白梅貝, 質感有D似鮑魚, 味道帶少少酒香冷盤: 賣相好精美!!! 係鱧魚(熟嘅)配梅醬 , 口感實淨, 冇骨, 味道好特別, 油脂感都重然後係刺身七點: 吞拿魚臉頰、拖羅、平成鯛魚、油甘魚、北寄貝、海膽配炙燒帆立貝…樣樣都好新鮮鮮甜, 全部都係厚切的, 很高水準!最回味係拖羅, 滿口油花~ 平成鯛味道好特別, 質感好滑, 口感有少少似墨魚~北奇貝很爽脆鮮甜, 而海膽一D木板味都冇!帆立貝邊有少少海鹽炙燒, 質感有層次!碗物: 松茸湯好清, 好香~ 飲完即刻覺得成身暖晒~三文魚子配
十月, 又到左本小姐生日既月份!
估唔到都幾full啵! 當晚餐廳係full
booking! 咁都證明我冇揀錯haha!

前菜~由左至右食起, 味道由淡到濃
(左) 蟹膏x 魚片, 出奇地夾! 塊魚片勁脆口!
(中) 汁煮八爪魚, 味道有DD甜, 八瓜魚腍得來又好彈牙
(右) 水雲醋煮白梅貝, 質感有D似鮑魚, 味道帶少少酒香

樣樣都好新鮮鮮甜, 全部都係厚切的, 很高水準!

最回味係拖羅, 滿口油花~

平成鯛味道好特別, 質感好滑, 口感有少少似墨魚~

北奇貝很爽脆鮮甜, 而海膽一D木板味都冇!
帆立貝邊有少少海鹽炙燒, 質感有層次!

碗物: 松茸湯好清, 好香~ 飲完即刻覺得成身暖晒~

三文魚子配蟹羹茶碗蒸~ 蒸蛋超級滑, 仲非常足料, 每一啖都有蟹肉同三文魚子, 好滿足!

豚角煮係超肥美~ 味道偏甜, 好似日版東坡肉咁~

天婦羅新鮮即炸, 金黃酥脆!!! 蝦好好食! 好甜好彈牙! 蝦頭都好香脆~

手握壽司有鯖魚、劍魚、秋刀魚、海膽帆立貝, 件件非常精緻, 好睇到唔捨得食!!
食落仲好回味, 每一件都好鮮甜、味道口感都層次豐富! 屬高質誠意之作!

最後既甜品都唔馬虎!!! 係日本蜜瓜!!! 好甜好綿蜜~

青提帶有花香味~ 自家製coffee pudding味道好香濃, 又滑~好味!!!
食埋柚子Sorbet, 酸酸甜甜, 剛好消一消飽膩感~ Perfect!! 大滿足!!

2020-10-08
慶祝紀念