2016-11-12
今日光棍節搵男朋友行商場搵好野食 諗住食餐好既於是就去左試一直都好想食既泰巷 每次經過都覺得裝修好特別 氣氛環境好好 引吾住望多兩眼於是我地決定叫一個 (二人套餐配泰式風味拼盤$298)B. 湯選了 (Thai椰汁雞湯)只係飲到淡淡既椰汁香味 飲完湯後會好口渴C. 主菜選了 (泰式明爐冬蔭烏頭窩)+ (脆炸軟殼蟹配泰式墨魚汁河粉)一上枱第一時間手機食先 第一次食烏頭窩 感覺好新鮮 魚食到腥味 但接受到 旁邊襯托既粉絲較為失色 味道吾係人人接受到店內待應會不斷為你加湯汁 (脆炸軟殼蟹配泰式墨魚汁河粉)軟殼蟹炸得好香口 本人吾係第一次食墨魚汁 但墨魚汁配河粉真係第一次 入口後墨魚汁感覺奇怪 同軟殼蟹吾配 吾太建議嘗試期望愈大 失望愈大冇下次D. 飲品選了兩杯特飲 (海鹽珍多冰)跟餐加$12 同埋(香芒沙冰脆脆)另外飛天炒時蔬半價 所以我地散叫左一個 (馬拉盞通菜$24)
於是我地決定叫一個 (二人套餐配泰式風味拼盤$298) B. 湯選了 (Thai椰汁雞湯)只係飲到淡淡既椰汁香味 飲完湯後會好口渴 C. 主菜選了 (泰式明爐冬蔭烏頭窩)+ (脆炸軟殼蟹配泰式墨魚汁河粉)
店內待應會不斷為你加湯汁 (脆炸軟殼蟹配泰式墨魚汁河粉)
期望愈大 失望愈大冇下次