2024-11-30
共4款套餐選擇,最平 $218,最貴 $368,放假對自己好啲,簡左最貴既 M5和牛餐,食物種類多到唔未能每樣都試一次🤣星期五、六、日,公眾假期及前夕要另加 $30。最高級包多啲海鮮❣️尤其虎蝦、生蠔同帆立貝,食多幾隻都回本,另每位送2件嚴選牛舌芯,原價要 $68/ 3條,精挑最軟嫩位置,入口脆而多汁!特別推薦 「12味醬料區」,包括:🔸招牌黃金醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、椒麻口水醬、泰式海鮮醬、五味醬、蒜味鹽醬、沙茶醬、台式甜辣醬、手切蒜片、安平辣椒醬、極上醬油。可配搭燒肉、海鮮同蔬菜,令味道上多啲變化❣️其中最中意黃金醬,蔬菜汁溝台灣麻醬,味道清新,帶蔬菜甜味;另有幾款都印象深刻,薑味可樂醬真係第一次見,可樂酸甜,配肉可減膩;椒麻口水醬,又香又麻,花椒味重;五味醬配蔬菜一流,酸酸甜甜。🔸安平櫻花蝦飯配料有櫻花蝦、秘製滷水汁、海苔同香蔥,可自由配搭份量,油浸櫻花蝦香濃,滷水汁送飯一流,我仲加左勁多海苔碎。🔸牛肉由產地到唔同部位,選擇算多,平均質素好。中意肉味濃啲既有牛舌芯、裙邊牛;肥啲有M5和牛、安格斯牛小排;特別啲有烤金錢肚、蘭王蛋拌牛肉🔸海鮮虎蝦大隻肉厚,有約女生手掌長,肉質爽嫩;蠔
🔸招牌黃金醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、椒麻口水醬、泰式海鮮醬、五味醬、蒜味鹽醬、沙茶醬、台式甜辣醬、手切蒜片、安平辣椒醬、極上醬油。可配搭燒肉、海鮮同蔬菜,令味道上多啲變化❣️ 其中最中意黃金醬,蔬菜汁溝台灣麻醬,味道清新,帶蔬菜甜味;另有幾款都印象深刻,薑味可樂醬真係第一次見,可樂酸甜,配肉可減膩;椒麻口水醬,又香又麻,花椒味重;五味醬配蔬菜一流,酸酸甜甜。
配料有櫻花蝦、秘製滷水汁、海苔同香蔥,可自由配搭份量,油浸櫻花蝦香濃,滷水汁送飯一流,我仲加左勁多海苔碎。 🔸牛肉
由產地到唔同部位,選擇算多,平均質素好。中意肉味濃啲既有牛舌芯、裙邊牛;肥啲有M5和牛、安格斯牛小排;特別啲有烤金錢肚、蘭王蛋拌牛肉 🔸海鮮
虎蝦大隻肉厚,有約女生手掌長,肉質爽嫩;蠔唔算大隻,但鮮甜;帆立貝加入大量蒜蓉燒,好滋味;麻辣章魚燙香麻爽脆;絲瓜煮蜆清甜冇沙。 🔸台式/特色小食
起司鵪鶉蛋放上爐烤,烤完似蒸蛋,撈埋大量拉絲芝士,幾特別;海苔蝦卷用油炸鬼包著蝦漿炸,食到粒粒蚊肉,夠脆口。 🔸飲品
除左基本既茶類外,仲有好多台灣飲品,如木瓜牛乳、鳳梨汁…最推薦要自己落單既個幾款飲品,可選擇甜度同冰量,紅火冰茶加入紅肉火龍果,飲落清甜解膩。
必試冬日限定甜品:芋圓薑汁布甸,驅寒既薑汁配滑捋捋既豆腐布甸,三色芋圓煙靭。牛乳雪糕軟滑,冰感唔重,奶味十足。