2015-06-21 1656 瀏覽
下班後相約了家人吃飯 家人推薦食澳門仔我們一行四人就去試一下啦(・Д・)ノ澳門仔比較有名的是打邊爐 但我地聽到老細話有個新制既古法炒蟹有新野當然要馬上試一試 唯有下次先再黎打邊爐啦( ´ ▽ ' )ノ我地首先點左個 黃金茄子係將茄子切粒油炸 我都係第一次試( ´ ▽ ' )ノ對比於平時成片炸這食法令到茄子油炸得更均勻令茄子更加香脆可口(・Д・)ノ味道 ★★★★☆賣相 ★★★★☆價錢 ★★★★☆講起澳門仔 當然要試下佢個豬扒包啦( ´ ▽ ' )ノ第店員好細心咁將豬扒包切開一半麵包烤到很脆 但完全沒有很乾的感覺 豬扒肉質鬆軟 味道算濃(・Д・)ノ味道 ★★★★☆賣相 ★★★★☆價錢 ★★★★☆業吃到一半口乾乾咁 就叫左 菊花蜜清甜可口 非常解渴對接下來既食物十分有幫助呢(・Д・)ノ味道 ★★★★★賣相 ★★★★☆價錢 ★★★★☆我們點了一個秘制炒蟹 老闆說是岩岩研發成功的味道超正(・Д・)ノ 這個炒蟹帶點辣 蟹肉質鮮甜火喉十足( ´ ▽ ' )ノ 值得一試味道 ★★★★★賣相 ★★★★☆價錢 ★★★★☆最後 我們點了一個咖哩香脆黃金牛腩第一次食咖哩係先將牛腩炸脆呢個做法除左更加香口之外
下班後相約了家人吃飯 家人推薦食澳門仔

清甜可口 非常解渴
對接下來既食物十分有幫助呢(・Д・)ノ
味道 ★★★★★
價錢 ★★★★☆
秘制炒蟹(二隻)
我們點了一個秘制炒蟹 老闆說是岩岩研發成功的
最後 我們點了一個咖哩香脆黃金牛腩
第一次食咖哩係先將牛腩炸脆
呢個做法除左更加香口之外
仲保持左牛腩既肉質呢( ´ ▽ ' )ノ
咖哩味道偏辣 如果食唔到太辣既朋友記得叫小辣呀!( ´ ▽ ' )ノ
價錢 ★★★★☆

味道總括來說較濃 較適合愛好味道重的朋友呢( ´ ▽ ' )ノ
2015-06-02