2017-11-30
屯門街坊有次食過佢個雲吞麵話好好味,想再試佢個雞煲。平時茶餐廳格局,晚上變成火鍋場。閒日128人頭免加一,雞煲一轉+火鍋任食兩小時,爆哂場,好多學生哥、年青人同家庭客支持,一般要等一陣。我哋坐室外二人位就不用等。除了派飛叫位那位姐姐霸氣外露之外,其他姐姐都很有善。除雞煲外還有另外六款煲可以選擇,如蘿白牛腩,或加錢要椰子煲雞。雞煲有不同辣度選擇,選了小辣,只有少少麻辣,怕辣人士也能接受,而好辣之徒就記得升呢。雞煲份量非常足,雞也很厚肉,調味濃郁入味,比一般主打雞煲的店更優勝。飲品除了汽水外,還可以任飲茶記啡茶,有得任飲茶記COT本身已是一件賞心悅目的事。更驚喜是有自家暖杞子菊花羅漢果水任飲,好窩心。雞煲本身沒什麼醬汁,為免之後清湯打邊爐,可留少許細塊的雞件作湯底。邊爐料是click紙仔,漏了一次單。邊爐料就始終一份錢一分貨,正常貨式。豬肉片肥得像煙肉。菜葉類幾新鮮。抵食之選,有下次!
抵食之選,有下次!