2016-12-15 491 瀏覽
依排已經路過左幾次,但係都係見到出面都有人排隊,所以都覺得唔想排隊,今日咁岩見到冇乜人排隊,於是馬上就趁依個機會黎試下依間潮州野。一行兩人,食唔到太多野,我地叫左兩味餸,一個係白灼鵝腸,另外一個就係叉燒撈麵。白灼鵝腸唔算獨有,坊間都有唔少食店有提供,最緊要都係新鮮鵝腸,灼得剛剛好,然後點一下醬汁就係最正風味。依間嘅鵝腸,係我食過嘅,可以排係top 3 ,鵝腸有熱氣冒起,超級爽脆,並唔會太肥,口感同味道都正。另外一個嘅撈麵就係無心之選,叉燒睇到個色澤同肥瘦比例係靚叉燒,食落香軟。而冇估到嘅係撈麵鋪左大量嘅白芝麻,令到個麵香左好多。麵身爽,撈得均勻,是意外之喜。可惜兩個人嘅飯量有限,本來有意欲食多啲其他野,但最後都係冇肚食。今次食落個質素頗有驚喜,下次可能會再黎 : )。