2021-06-05 1365 瀏覽
鴻圖中心地下的Pizza Pan, 雖然位於中心較入的位置, 但强烈的色彩配搭,加上大大個發光招牌, 很有存在感。 用餐位置以悠閒的希臘小白屋為背景。 假期的日子, 人流不太多,可以打下咭,影下靚相。很有cafe 的感覺。 餐廳叫得pizza pan, 當然以pizza 為主, 有多款signature pizza ,價錢由68-82, 包飲品。 仲可以自己揀topping , 揀醬, 做一個完全自我口味的pizza 架食pizza又可以無意粉, 呢度仲有多款意粉套餐,價錢仲好經濟。 加多8蚊, 仲有湯同意粉添今日同阿女2個人, 就豪d, 叫一個2人餐啦, 雖然 都只係158蚊, 仲要無加一呀係收銀處俾左錢就坐返埋位等叫啦, 因為pizza 係即製的。2人餐包任揀一個 pizza, 任揀一個意粉可以要4雞翼或2雞翼,2蒜蓉包同2罐飲品Pizza 我點了較少有的北京烤鴨pizza 材料有烤鴨,黃瓜, 蔥同海鮮醬。 Pizza size 我無特別量過, 但份量都唔細, 一個人係食唔哂的。 佢屬於薄底,但都有少少厚度。 個底做得幾香脆Pizza 的芝士超厚呀, 可以拉出勁長的拉絲。 北京烤鴨

, 仲要無加一呀

2人餐包任揀一個 pizza, 任揀一個意粉
可以要4雞翼或2雞翼,2蒜蓉包同2罐飲品

Pizza 我點了較少有的北京烤鴨pizza

材料有烤鴨,黃瓜, 蔥同海鮮醬。

2人套餐

Pizza 的芝士超厚呀, 可以拉出勁長的拉絲。 北京烤鴨的味道比想像中有點兒偏差, 烤鴨似鴨胸的感覺, 不過食食下又覺得不錯。 衝擊出新的味覺。

焗肉醬千層麵

北京烤鴨pizza

烤到有少少焦黃的芝士面, 實在令人食指大動。
入面是幾層麵和肉醬的交纏。 肉醬很天然的感覺, 唔會有快餐店個種入口的味精感。 千層麵是一個超難焗的菜式, 因為好厚, 焗不夠,中間會唔熟, 焗太過,面又會燶。 pizza pan 千層麵烤焗的時間拿捏得不錯, 有焦香又唔會過燶。 最鐘意有厚厚, 溶化的芝士呀

呢4隻雞翼的賣相其實不太討好, 色澤不夠均勻, 擺盤又求其
。 好彩佢既味道不錯, 搶番唔少分。 成隻雞翼都好入味, 肉仲好滑。
焗肉醬千層麵

雖然係2人餐, 但我同女2個人都食唔哂。
呢度既器皿大多以錫紙兜包裝, 如果食唔哂可以去攞膠盒蓋蓋住拎走呀
2021-05-15
  • 焗意式傳統千層麵