2022-05-10
HKD 178任食嘅cafe,真係第一次聽。平時中環普通食個意粉都要過一百蚊,今次聽到任食即刻去打電話去book, 點知都要book到一個月後。如果想坐窗邊嘅朋友記住早啲去,因為早去嘅人可以揀位。Salad 🥗有黃桃藜麥蕃茄仔加芝麻醬,適合關注健康嘅OL。🍽黑松露鴨胸野菌意粉鴨胸肉個煙燻味好濃烈,有少少蓋過左黑松露個味,但二個味加係一齊又幾match,鴨胸肉好嫩好肥美。玫瑰雞翼(任食會附送一份)🌹雞翼外層有蜜糖同埋玫瑰糖漿,加上玫瑰花瓣做點綴,香脆得黎又有點甜味,十分開胃。小食類蝦多士配他他醬 🦐一份會有4嚿,外層炸得好香脆,加上中層足料蝦膠,令人想一試再試。炸魚配松露薯條🍟🐟正常會配普通薯條,不過侍應搞錯咗變左松露薯條。炸魚外皮比較厚,但係內裡都鮮嫩,薯條亦都炸得好脆,有淡淡松露味。《甜品飲品篇》🥤牛油果芝士奶蓋沙冰有淡淡牛油果味,不過個味同我平時飲開既牛油果又唔係好似,加上芝士奶蓋味道有啲似奶茶,不過愈飲愈香,唔會話好甜。☕️mocha 個咖啡味偏nutty,拉花好靚😍不過覺得有少少甜,如果再叫會要少甜。甜品麻薯窩夫配紫薯雪糕🍨窩夫係新鮮焗製,加上內有麻薯,口感又脆又煙韌。加埋冰凍嘅
Salad 🥗
有黃桃藜麥蕃茄仔加芝麻醬,適合關注健康嘅OL。
🍽黑松露鴨胸野菌意粉
🥤牛油果芝士奶蓋沙冰
☕️mocha
甜品
麻薯窩夫配紫薯雪糕🍨
窩夫係新鮮焗製,加上內有麻薯,口感又脆又煙韌。加埋冰凍嘅紫薯雪糕,一凍一熱好得意。
伯爵茶戚風蛋糕🍰
伯爵茶味十分香濃,但有淡淡的甜味,可以加埋上層忌廉一齊食。
仲試左柳橙綠茶同水蜜桃菠蘿沙冰都唔錯