2012-06-15 47 瀏覽
第一次黎pop corn,見到有bread talk所以黎睇下D包,因為我好中意食包xD見到有好多包,但冇一個我有衝動同埋覺得值得去試,因為冇咩特別,而且我中意就新野但係覺得難得黎到,所以點都要買個先得所以求其揀左個朱古力cream cheese 包$9.5因為我都未食過cream cheese 包但係我覺得價錢貴左d,但係試下啦,我放左入袋一陣唔小心夾偏左,已經偏到成個方包咁,估唔到入面完全空心,所以食個陣覺得好細個,咁要$9.5?完全唔抵,我連願去yamazaki買仲好!朱古力味不算太濃,但係都有,但個cream cheese真係少得可憐,入面只係薄薄一層,味道可以話不錯,似tiramisu味,不過我想講好唔抵,完全唔係貴得有價值,不真材實料我過多陣黎,點知見到$18 3個早知頭先唔買住啦,因為$9.5買個偏包,真係好唔抵今次我買出名的鬆鬆包,合桃巨蛋,咖啡雞包本想買芋容包,因為未試過,但係又得得冇咩特別所以冇買了辣味鬆鬆包真係幾辣,其實我唔食得辣,下次都係唔揀好了,不過肉鬆都真係幾多,只不過我覺得個包身細左D,肉鬆下面有D沙律醬係到,幾好味,不錯!今次我係同朱古力一齊食,所以有甜
但係覺得難得黎到,所以點都要買個先得
所以求其揀左個朱古力cream cheese 包
$9.5
因為我都未食過cream cheese 包

我過多陣黎,點知見到$18 3個
早知頭先唔買住啦,因為$9.5買個偏包,真係好唔抵
今次我買出名的鬆鬆包,合桃巨蛋,咖啡雞包
本想買芋容包,因為未試過,但係又得得冇咩特別所以冇買了
辣味鬆鬆包
真係幾辣,其實我唔食得辣,下次都係唔揀好了,不過肉鬆都真係幾多,只不過我覺得個包身細左D,肉鬆下面有D沙律醬係到,幾好味,不錯!今次我係同朱古力一齊食,所以有甜野中和都覺得不太辣
咖哩雞包
其實我想試新野,但我一打開蓋已經聞到呢個包勁香,唔係咖哩味,係面頭D香料味,所以忍不住買呢個
但食同聞完全係兩回事,因為食落完全冇面頭個D香料味,其實我覺得十分辣,咖哩太多了,食到好少雞同薯仔,所以我覺得呢個包麻麻地,得個辣字
合桃巨蛋包,見好多人都話好,店又推介,所以買了
其實D人推介冇合桃的,但係我覺得加左合桃好似抵D,所以買呢個
佢表面係少少硬,可以話脆的,面頭應該係糖層,我覺得又唔係太甜,不錯!包身好軟!
合桃個份量表面睇都算幾多,不過我都唔ECPECT佢入面有,因為我覺得會影響口感,軟身的包同硬的合桃不太MATCH的
其實覺得呢個包有D似鮮奶球,所以覺得幾好食,不過我覺得鮮奶球好味d
1 分鐘 (外賣自取)
$26.5 (早餐)