2022-07-24
優點:1)四人同行,生日免費2)$298坐足3小時,甚至過時佢話都可以坐3)$298已經食到澳洲和牛4)Like 社交平台 送每位3隻生蠔小弟睇中以上4點先選擇呢間慶生!由於係大廈2樓,環境可能比較陜窄,所以要舒服咁食就可能難少少,不過其實都ok嘅首先齊人上鮑魚海鮮雞煲,鮑魚爽彈,大隻過酒樓清蒸鮑嘅,蜆麻麻唔新鮮,蝦仔細隻但肉爽有味雞件都算多,不過雞煲醬味道唔正宗,而且欠缺麻辣味Like 社交平台 再share post就會 送每位3隻生蠔,不過提提大家要同店員講,因為佢都好直接同我講佢地唔主動提,因為有客人唔食生嘅食物😅呢點就真係有少少欠缺質素嘅服務生蠔質素一般,室温嘅生蠔最驚起細菌,另外有唔少蠔殼碎,加上蠔味淡,似急凍半殼生蠔送嘅就算,腸胃差嘅朋友建議熟食!牛胸白似肥膏,食落去彈牙似筋位,不過食一碟就算頂級牛小排係正嘅牛小排絕對係火鍋必點,肉質嫩滑冇筋,肉味充足澳洲和牛雪花係呃唔到人,所以我相信佢肉質比牛小排有少少咬口,不過都咁軟淋牛肩好似都係澳洲和牛嘅牛肩,雪花少,但係肉質都好軟淋,肉味係三種入面最濃郁因為食嘅肉都高質,所以建議大家入滾水20-30秒就好上水,咁先夠嫩滑其他配料
1)四人同行,生日免費
2)$298坐足3小時,甚至過時佢話都可以坐
3)$298已經食到澳洲和牛
4)Like 社交平台 送每位3隻生蠔
小弟睇中以上4點先選擇呢間慶生!
牛胸白
似肥膏,食落去彈牙似筋位,不過食一碟就算
頂級牛小排
係正嘅牛小排絕對係火鍋必點,肉質嫩滑冇筋,肉味充足
澳洲和牛
牛肩
其他配料都多,牛丸貢丸芝心丸,韭菜餃蝦雲吞,羽衣甘藍,秋葵,響鈴,粟米,魚鮫,旺菜。。。。
飲品種類多,自家涼茶 - 冰糖紅棗雪耳+雞骨草,泰象啤,健力士黑,韓七喜,忌廉溝鮮奶,烏龍茶龍井茶,雪碧可樂。。。。
甜品就少啲,雪糕三味 - 雲呢拿、芒果、士多啤梨,加一款泡芙
以$298食足180分鐘真心抵,兼有和牛同牛小排任食正,除左坐位唔夠舒適之外