2024-12-01
今晚來到大館,一直往上走到D座地下,被一間以多個拱門設計,白色外牆的餐廳吸引,紅色的燈光充滿神秘感,現場都幾多客人,到處彌漫著一種節日的氣氛。餐廳供應的是西班牙菜式,前菜先嘗一客<牛肉他他>, 廚師將新鮮的牛肉拌入碎洋蔥及橄欖油,最後加上新鮮的生蛋黃而成,鮮牛肉混和蛋黃後,入口香滑細嫩,帶有洋蔥香味,配上薄脆麭片,完全能夠享受到牛肉的原汁原味。<菠菜薯仔奄列>菠菜奄列做得非常厚身,入口非常綿密,而且仲包含住大量菠菜及薯蓉,質地鬆軟,非常好食。<墨汁薯仔奄列配炸魷魚及辣味蛋黃醬>一片片薯仔塊混合墨魚汁及蛋香,入口感覺creamy,再配合酥炸脆香魷魚,以及濃郁蛋黃香味,夠曬惹味好食。<啤酒漿炸鱈魚配他他醬及炸刺山柑>鱈魚肉質豐厚而帶有質感,外面嘅啤酒原漿炸得非常香脆,咬落去鬆脆可口。配上檸檬汁及他他醬,更能帶出微微酸甜味道。以中環這個地區來講,呢間餐廳的西班牙菜非常有質素水準,幾個菜都非常好食,價格合理。個人亦非常欣賞呢度嘅優質服務,上菜非常快,環境亦相當優美,值得再來。
一種節日的氣氛。
<菠菜薯仔奄列>
<墨汁薯仔奄列配炸魷魚及辣味蛋黃醬>
<啤酒漿炸鱈魚配他他醬及炸刺山柑>
查看之前的留言 ()