193人氣Cafe 開左咁耐先得閒去打卡,聽人介紹話宜家Cafe隱町集團的班底合作,有新Menu,食物同服務質素都好左,咁就試下佢地既Lunch啦!呢排仲同 :CHOCOOLATE crossover,周圍貼上左好得意既黃色狸貓貼紙,仲推出左新產品添!我哋要左一個飯、一個意粉。我比較鐘意日式款既燒牛肉63度溫泉蛋蓋飯,個牛肉都幾濃牛味🐮仲要好軟淋,連埋蛋汁、燒汁食,好好味😍帶子明太子忌廉墨魚汁意粉都唔差🖤帶子好新鮮又厚肉!好彩叫左佢哋個招牌Croffle!好OK‼️面頭有來自挪威的Brunost,上網睇先知係一種羊奶同牛奶混合而成的芝士🧀仲有啲焦糖係面,甜甜地咁,Croffle 🧇原來係用Bakehouse的牛角包,又香又脆,真心推💯‼️黎Cafe點都要叫咖啡☕️估唔到有越南蛋咖啡,即叫!面頭有啲可可粉,加上黃色個層Cream飲落好有層次感。另一款都有特色,係沖繩黑糖檸檬咖啡,帶點酸甜,幾清新!🔸燒牛肉63度溫泉蛋蓋飯🔸帶子明太子忌廉墨魚汁意粉🔸挪威Brunost芝士Croffle配鮮制忌廉🔸沖繩黑糖檸檬咖啡🔸越南蛋咖啡📍#TanukiCoffee (#土瓜灣美食) @tanukicoff

黎Cafe點都要叫咖啡☕️估唔到有越南蛋咖啡,即叫!

🔸燒牛肉63度溫泉蛋蓋飯
🔸帶子明太子忌廉墨魚汁意粉
🔸挪威Brunost芝士Croffle配鮮制忌廉
🔸沖繩黑糖檸檬咖啡
🔸越南蛋咖啡

📍#TanukiCoffee (#土瓜灣美食) @tanukicoffeehk
#土瓜灣 馬頭圍道63號啟岸地下18號舖
  • 挪威Brunost芝士Croffle