2022-04-05
呢間咖啡店裝潢頗時尚,同朋友經過就入左去hi tea~樓梯中間有一個色彩繽紛嘅村上隆花花打卡牆🌸🌼🌺,大家影相時記得睇梯級,小心啲!二樓雖然空間不大,但亦有唔少座位提供,仲區劃咗吸煙區,室內都唔會成陣煙味🚭Unbothered有台式飯麵、港式小食、手沖咖啡、花茶同酒精飲品,款式夠晒中西合璧,感覺幾得意。同朋友二人嗌左兩杯飲品同小食一齊share,好chill咁係到渡過左一日☕️🍡魚蛋拼燒賣 - $48🐓雞公碟增添左整體嘅港式風味彈牙魚蛋同煙韌嘅燒賣配上麻油、豉油汁🤙🏻麻油味夠香但味道唔算好出眾,價錢少貴~勝在係cafe都食到港式小食,算幾特別👅🐣脆炸雞粒 - $88雞粒外面卜卜脆,加上少少調味,香脆停唔到口,如果份量多啲就好🤤🤤🍫熱朱古力鮮奶伯爵茶 - $68心心拉花好靚!入口香滑,甜度適中。💪🏻活氣強腎茶 - $78疫情下大家都要身體健康🙏🏻呢杯飲品用咗黑杞子、紅棗、桑葚、胎菊同埋西洋蔘沖泡,十分足料!入口先係一股蔘味,後勁帶有甘甜,一啲都唔澀👍係非常健康嘅味道!
🍡魚蛋拼燒賣 - $48
🐓雞公碟增添左整體嘅港式風味
🐣脆炸雞粒 - $88
🍫熱朱古力鮮奶伯爵茶 - $68
心心拉花好靚!入口香滑,甜度適中。
💪🏻活氣強腎茶 - $78
疫情下大家都要身體健康🙏🏻