2024-01-17 85 瀏覽
今日同男朋友過嚟旺角食飯,間餐廳裝修非常靚,行歐陸風格,影相打卡一流。我哋每人嗌咗一個晚餐。意大利香草什菜湯🥬🥬🥬🥬🥬酸酸甜甜充滿香味嘅意大利香草雜菜湯,入邊有多種蔬菜,極多纖維而且味道一流。柚子蝦沙律🥗🥗🥗🥗🥗沙律超新鮮,有柚子係入面,酸酸地夠曬清新,入邊嘅沙律菜超新鮮多水份,食落去索索聲,非常開胃,好友能量迎接主菜。  🍕🍕🍕🍕🍕嘩,眼前呢個水牛芝士蕃茄薄餅真係令人垂涎三尺😋!薄餅邊緣金黃酥脆,輕輕一咬,即刻聽到「卡滋卡滋」嘅聲音,足以證明佢嘅新鮮出爐👍。薄餅表面滿佈嘅水牛芝士豐富而且滑順,每一口都能嚐到那種牛奶嘅原始香濃🧀,與酸甜嘅蕃茄汁完美融合,實在係絕配。每塊蕃茄片都好似精心放置咗一樣,既保持咗水果嘅鮮美,又為整體口感增添咗一份清新感覺🍅。此外,新鮮嘅羅勒葉散發出迷人嘅香氣,提升咗整體嘅風味,係夏日炎炎中,一份清爽又開胃嘅選擇🌿。嚟到味道方面,水牛芝士嘅鹹香同蕃茄嘅微酸形成咗對比,非常刺激味蕾,而麵包嘅材料同發酵過程都非常地道🍕,每一口都充滿咗義大利薄餅應有嘅味道。總括來說,呢個水牛芝士蕃茄薄餅係一次無與倫比嘅美食體驗,每一個細節都處理得宜,值得一試再試🎉!😄🌟✨🥳🤤👌🎈🙌真
意大利香草什菜湯🥬🥬🥬🥬🥬
柚子蝦沙律🥗🥗🥗🥗🥗
  🍕🍕🍕🍕🍕

😄🌟✨🥳🤤👌🎈🙌

真心推薦比大家,下次想搵薄餅享受嘅時候,記得試下水牛芝士蕃茄薄餅,絕對唔會失望!

蟹肉特濃蟹膏忌廉意大利飯🦀🦀🦀🦀🦀
超能肉蟹味意大利飯,意大利飯充滿醬汁,食落去極之creamy,有好香奶油味,但又唔會蓋過蟹嘅鮮味,每一啖都食到蟹肉和蟹膏。