2022-09-27
好朋友生日一早book左Sage bar and restaurant。之前嚟過依度食Lunch,覺得呢到性價比高,所以今日佢生日,就揀呢度同佢慶祝。Menu係一張紙響clipboard上面,最平嘅main course$188起,同一般西餐嘅價錢差不多。我哋分別揀咗乳豬卷同埋美國安格斯肉眼扒。乳豬卷係朋友指定要叫嘅,一般乳豬卷入邊係乳豬皮捲着乳豬肉,但係依度又有啲唔同,係將啲豬肉同薏米香草mix左再釀返入去,所以食落唔滯因為唔係全部都係肉。乳豬皮好脆,點埋特製蘋果酸辣醬又好夾,醬汁小甜帶少少辣,但對於食得辣嘅我黎講辣度可以再加強啲,但係我朋友就話啱啱好。依到嘅乳豬卷一定要試,係一個自己整唔到外邊又食唔到嘅菜式。另一個菜式係美國安格斯肉眼扒陪黑椒汁辣根忌廉。我哋叫嘅係7成,係喜出望外嘅,好友肉味,同埋個生熟程度係我哋想要嘅。跟住我哋再點返黑椒汁,令到個肉味提升左。我見到隔籬枱叫咗燒春雞好似好吸引,下次再嚟一定會試吓啦!