2020-12-05 468 瀏覽
今日又途經中環, 歌賦街附近確實有好多日本拉麵店, 但行過幾間都接近滿坐。突然想起拉麵食堂, 上次試左定食, 今次決定食拉麵, 去到仲有位, 好彩!! (今日比上次晏左到, 已經坐了好幾枱客人💪💪)其實早已諗定食乜, 店員姐姐話而家做緊promotion, 如果係ig 出 post tag 埋拉麵店, 會送一杯飲品。咁著數, 何樂而不為? 我就叫左一杯細orion生啤, 同埋醬汁叉燒拉麵😋真係有好多塊叉燒, 而紫菜, 流心蛋, 荀就係基本野啦,最重要係嗰湯底, 一定要飲幾啖先: 味道好濃😂😋 (不過Uncle 嫌濃左少少😎) 真係要配啤酒飲先得。今次第二次幫襯, 仍然感覺店舖坐得好舒服, 店員好有禮貌, 相信與佢地既經營理念有關: 誠實, 規律, 勤勉, 希望愈來愈出色。Ramen Shokudo KURA地址: 中環歌賦街13號地舖

Ramen Shokudo KURA
地址: 中環歌賦街13號地舖