2016-03-02
之前系荃灣間分店食過,覺得幾好食同幾抵,今次因為朋友多數住在港島區,所以去灣仔這間食。地方不大,我地6點半左右去到,所有自助小食仍然未有供應,侍應話7點才有,到7點時,就只有碗仔翅,拍青瓜,豬红同雞腳供應,上次我去荃灣嗰間,凈系自助小食都超過十多款,甜品仲可以選即做班㦸,飲料品種也不及荃灣多,叫左中辣雞煲,個汁有d沙爹味同埋有濃濃的豆豉味,雞肉都有d鞋口,切得不太大件,我地5個人,份量就吾太多,至於火煱配料,肥牛好好好肥灼完入囗冇乜牛肉味,炸魚皮好香好脆口,牛骨膸系出面嘅火煱任食就比較少見,鲜枝竹好似放左好耐,花膠仔就有d咬口不過浸得吾夠淋身,即包菜肉餃料多肉汁豐富,豬膶幾新鲜,灼一灼好爽口,即食碗仔翅就好多料,冬菇、肉𢇁、雲耳,個味又調得吾錯,加一些麻油,有個朋友食左3碗,豬紅切得細細粒,個汁就辣辣地,好惹味,甜品系自取雪糕一杯,食左云尼拿、朱古力味,杯朱古力好似溶過再雪返咁。每位$158(全包),好一般,若然有機會再食,我一定去荃灣嗰間,畢竟都系荃灣嘅食物比較多選擇、新鮮及抵食。