2018-12-27
第一次食係成班人食所以叫咗超多樣野,試咗手撕雞拉麵/烏冬,手卷,口水雞,土豆絲,大雞脾同多春魚串燒。首先,個外賣等咗一個鐘,我係店內等左足足一個鐘,試問有邊個打工仔會為咗個外賣浪費一個鐘?lunch time時間已經短,我淨係等外賣都等到完咗lunch time,如果一早講定要等咁耐我地根本唔會幫襯,好唔緊要,我地公道地去評論野食質素。因為串燒燒好之前店主已經煮好所有拉麵烏冬,所以全部都係凍嘅,手卷個紫菜都已經霖哂,串燒更過份,我地曾經要求大火啲燒個串燒因爲等得太耐,店主話因爲個爐嘅問題如果太大火會著,所以只能用細火燒,本人奉勸各位如果午餐時間去食千萬不能食串燒。口水雞—味道唔錯,夠辣夠麻而且份量足,但無配飯要另外+$8加個白飯。手撕雞—同事話幾好食不過真係凍哂所以都唔太夠辣,本身個調味都唔夠咸。土豆絲—中規中矩,唔夠咸同辣手撕雞手卷—同事話超多雞,唔夠辣不過幾好食,以量制勝多春魚—無問同事好唔好食,不過等咗成個鐘雕花咁雕難食極有個譜雞脾—同事話調味好食,而且都幾大隻,不過又係凍哂上述經驗令各位同事都唔敢再幫襯🤷🏻♀️🤷🏻♀️但我身為一個勇士決定比多次機會佢。今次試咗上次無食嘅手撕雞喬
土豆絲—中規中矩,唔夠咸同辣
手撕雞手卷—同事話超多雞,唔夠辣不過幾好食,以量制勝
雞脾—同事話調味好食,而且都幾大隻,不過又係凍哂
上述經驗令各位同事都唔敢再幫襯🤷🏻♀️🤷🏻♀️但我身為一個勇士決定比多次機會佢。今次試咗上次無食嘅手撕雞喬麥麵(因為店主話口水雞要等三個字我有陰影,雖然上次無講要等),令我決定今次真係最後一次食呢間野。
首先,手撕雞嘅雞一食就知係雪藏雞扒肉,呢一點真係厚x愉記做得好過佢,起碼大家都係專做手撕雞但人地係用冰鮮原隻雞🤷🏻♀️🤷🏻♀️。我唔明點解口水雞係用冰鮮雞但手撕雞係可以完全無雞味。
味道方面辣同麻都夠,但因為係雪藏雞本身啲雞肉係無乜味,咸味亦唔夠,即係得個辣字。
個麵係完全無咸味只有辣味,麵嘅粗幼不一,我要自己加蕎麥麵汁先食到,有相為証。
我奉勸各位就算食,食口水雞就算🤷🏻♀️🤷🏻♀️真係不可一不可再,我都係食返厚x瑜記算。